Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:08:27

Απάνθρωπη κρεατομηχανή παραμένει το Χόλιγουντ. Καταγγελίες διάσημων σταρ. Γιατί επιβιώνουν μόνο οι λευκοί άνδρες. Κύριο

Σε δεύτερη μοίρα γυναίκες, μαύροι-έγχρωμοι και ομοφυλόφιλοι.

Είσαι λευκός και άνδρας; Το Χόλιγουντ είναι ανοικτό για εσένα, καθώς σύμφωνα με έρευνα μόνο αυτοί «επιβιώνουν» μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Σε έρευνα της η σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας, Annenberg, του Πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια διαπίστωσε πως οι γυναίκες, οι μαύροι(και γενικά οι έγχρωμοι) και άτομα που ανήκουν στην LGTB κοινότητα δέχονται ρατσισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα με τίτλο «Θέλεις να δουλέψεις στο Χόλιγουντ; Μόνο ετερόφυλοι, λευκοί άντρες χρειάζονται», τα προηγούμενα 7 χρόνια στις μεγαλύτερες ταινίες ο χρόνος ομιλίας των γυναικών ήταν κάτι λιγότερο από το 30% αυτού.
Παράλληλα, η έρευνα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις γυναίκες-σκηνοθέτες. Στις 100 κορυφαίες ταινίες του 2014 μόνο οι 2 ήταν από γυναίκες, ενώ το 2007 μόλις 3.

Από τις 700 ταινίες, που ήταν υπό έρευνα, οι 3 άνηκαν σε Αφροαμερικανούς.

Η έρευνα συνεχίζει σημειώνοντας πως από τις 100 πιο γνωστές ταινίες του περασμένου έτους, 21 γυναίκες είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 2007 ο αριθμός άγγιξε τις 20.

«Εξετάζοντας τις τάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση. Η έκθεσή αυτή αντικατοπτρίζει το θλιβερό ποσοστό των διακρίσεων όχι μόνο σε βάρος μιας ομάδας, αλλά σε βάρος των γυναικών, των μαύρων και της κοινότητας των LGTB», τόνισε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Στέισι Σμιθ.
Οσον αφορά τις φυλετικές διακρίσεις, στις ταινίες του 2014 το 73,1% των γνωστών ρόλων ήταν στα χέρια λευκών, το 12,5 σε μαύρους, το 5,3 σε Ασιάτες και το 4,9% σε Ισπανούς.

Είναι γνωστό πως γυναίκες σταρ του Χόλιγουντ αλλά και τραγουδίστριες έχουν μιλήσει για τις διακρίσεις κατά του φύλου τους. Ανάμεσα τους η Μέριλ Στριπ, η Σαρλίζ Θερόν, η Μπιγιόνσε και η Lady Gaga.

Μάλιστα, οι παραπάνω κυρίες και μαζί με ακόμα 32 είχαν στείλει επιστολή στην καγκελάριο Μέρκελ για το ζήτημα που δεν αφορούσε μόνο τον χώρο του θεάματος αλλά το πεδίο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline