Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία. ISIS: Προδότης ο Ερντογάν, καλεί σε «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης». «Βοηθά τους σταυροφόρους, τους άθεους του PKK». Κύριο

Επιστρέφει την κυβερνητική εντολή ο Νταβούτογλου, σε απομόνωση το κόμμα Ερντογάν. Περιορισμένες οι δυνατότητες πρωτοβουλιών του Ερντογάν. Πολιτικό χάος την Τουρκία καθώς η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

Κλιμακώνεται η κρίση μέσα στην Τουρκία, με βαθύτατους κραδασμούς στο εσωτερικό, δηλαδή στην κοινωνία του. Μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μιλώντας σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές, κάλεσε σε «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βοηθά τους δυτικούς «σταυροφόρους» και τους «άθεους» του PKK, καθώς και τους «κοσμικούς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Στο βίντεο, ένας άνδρας που δεν κατονομάζεται, μιλά πολύ καλά τούρκικα, αναφέρει η Hurriyet.

Ο άνδρας αποκαλεί τον Ερντογάν «προδότη» και λέει: «Δεν κυβέρνησε με τους κανόνες του Θεού. Έγινε φίλος με τους αμερικανούς, τους εβραίους, τους σταυροφόρους, τα άθεα μέλη του PKK, με τους φίλους του Ατατούρκ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες κατασκόπους της οικογένειας Σαούντ» σημείωσε.

Στο βίντεο, ο τζιχαντιστής κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επέτρεψε την πρόσβαση σε τουρκικό έδαφος του PKK και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ότι άνοιξε τις αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας στους «σταυροφόρους και στα αεροσκάφη τους για να προστατεύσει το αθεϊστικό PKK».

Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «έγινε υπηρέτης, κυρίως για να προστατεύσει τη θέση που επρόκειτο να χάσει» και κάλεσε τους τούρκους πολίτες να επαναστατήσουν.

«Ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν κάνει κάθε προσπάθεια να παραδώσει στους σταυροφόρους» αναφέρει ο τζιχαντιστής στο βίντεο, επικαλούμενος «εντολή» του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά από βομβιστική επίθεση στα τέλη Ιουλίου στην νοτιοανατολική Τουρκία και επιθέσεις του PKK κατά δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, η Άγκυρα ξεκίνησε επίθεση σε διπλό μέτωπο: κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και κατά των ανταρτών του PKK στο Ιράκ.

Πολιτικό χάος στην Τουρκία - Οδεύει σε πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης αφού δεν κατάφερε να βρει κυβερνητικούς εταίρους, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπεσίρ Αταλάι.

Ο Αταλάι είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου, πριν από τις επικείμενες εκλογές. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το AKP στις εκλογές.

Ο Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσει για την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού αφού οι διαπραγματεύσεις με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το εθνικιστικό MHP δεν κατέληξαν πουθενά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα