Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:07:22

Οσκαρ: Έντονες αντιδράσεις για τις υποψηφιότητες

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώθηκαν και το hashtag #OscarsSoWhite ήρθε πάλι στην επιφάνεια καταδικάζοντας το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά οι επιλογές της Ακαδημίας περιορίστηκαν κυρίως σε λευκούς.


Από τη μία ο Idris Elba δεν κατάφερε να κερδίσει την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου καθώς του το πήρε από τα χέρια ο νικητής των Χρυσών Σφαιρών Συλβέστερ Σταλόνε. Ενώ από την άλλη, ο Γουίλ Σμιθ δεν πήρε την πολυπόθητη υποψηφιότητα για τον ρόλο του στο «Concussion».

Μαζί με #OscarsSoWhite ένα ακόμα hashtag το #OscarsSoIrish κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα. Ο λόγος; Η ταινία του Ιρλανδού σκηνοθέτη Lenny Abrahamson, είναι υποψήφια για δύο Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Ταυτόχρονα, η ταινία «Brooklyn» στην οποία πρωταγωνιστεί η υποψήφια για το Όσκαρ της καλύτερης ηθοποιού Saoirse Ronan, διηγείται τη ζωή μίας γυναίκας που αφήνει την Ιρλανδία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο Μπρούκλιν.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κορυφαίες κατηγορίες, ο μοναδικός υποψήφιος που βάζει μία νότα διαφορετικότητας είναι ο Μεξικανός Αλεχάντρο Ιναρίτου για την σκηνοθεσία που έκανε στο «The Revenant» (είναι υποψήφιο για συνολικά 12 βραβεία).
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκεται στο επίκεντρο για τις επιλογές της στα Όσκαρ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα δέχεται σφοδρή κριτική για τον τρόπο που λειτουργεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline