Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  10:22:40

Φώφη Γεννηματά: Τι είναι το «Κίνημα της γραβάτας»

«... Πριν από έναν χρόνο από αυτό το Βήμα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την δέκατη τρίτη σύνταξη. Από τότε, κύριε Πρωθυπουργέ, το μόνο που μεσολάβησε είναι η δική σας διακυβέρνηση. Μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί σήμερα δεν είστε σε θέση να τη δώσετε;

Φέρνετε στη Βουλή ένα σχέδιο που εξοντώνει τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και ρίχνει όλα τα βάρη στη νέα γενιά. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν οδηγεί σε λύση του ασφαλιστικού αλλά σε φτωχοποίηση των Ελλήνων. Εισηγείστε μέτρα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων για το 2016, με μειώσεις παροχών και εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών.

Μιλήσατε ειρωνικά για το «κίνημα της γραβάτας», αλλά στους δρόμους δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες μεγάλων γραφείων και κατασκευαστικών εταιρειών. Είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, είναι βιοπαλαιστές, είναι άνθρωποι που αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον τους και είναι αυτοί για τους οποίους, υποτίθεται, θα αγωνιζόσασταν και δίνατε όρκους πίστης σε αυτό τον ελληνικό λαό, σε αυτή τη νέα γενιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτές οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό δεν ήταν αναγκαίες. Γιατί σήμερα συζητάμε το ασφαλιστικό από μηδενική βάση; Γιατί η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για επιβαρύνσεις τρομακτικού ύψους γι' αυτά τα δύο χρόνια;

Ο κ. Τσίπρας, κατά πάγια συνήθειά του, δηλώνει: «Φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτοί οι κακοί που έχουν κάνει και τόσες πολλές μειώσεις και περικοπές», τις οποίες άλλοτε τις λέει έντεκα και άλλοτε δώδεκα. Θα τον βρει κάποιαν στιγμή τον λογαριασμό...»

(Απόσπασμα από την ομιλία της στη Βουλή για το Ασφαλιστικό)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline