Τρίτη 23 Απριλίου 2024  22:26:50

Σοφία Κοκοσαλάκη, έκανε μόδα το αρχαιοελληνικό στιλ

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι από τις λίγες επιτυχημένες σχεδιάστριες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό (και δίνουν συνέντευξη στην Βρετανική Vogue).

H σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τις νυφικές συλλογές της, ωστόσο τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να λανσάρει τη δική της ομώνυμη συλλογή κοσμημάτων.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη αφού πήρε το πτυχίο της στην Ελληνική και Αγγλική λογοτεχνία, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και εδραιώθηκε στο χώρο της μόδας, αναδεικνύοντας την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.
Η νέα της συλλογή με κοσμήματα «Sophia Kokosalaki » είναι μινιμαλιστική, σικ με δημιουργίες από χρυσό, πέρλες και πολύτιμους λίθους να συνθέτουν τα 24 λαμπερά αριστουργήματα.

kokkosalaki2

"Πάντοτε αγαπούσα τα κοσμήματα και έχω σχεδιάσει στο παρελθόν αρκετά για κάποια shows μου σε συνεργασία με τον Έλληνα χρυσοχόο Λαλαούνη. Μου άρεσε πολύ η όλη διαδικασία" δηλώνει η ίδια στη online έκδοση της Βρετανικής Vogue.
Αντιμετωπίζοντας το χρυσό σαν να επεξεργάζεται τα μεταξωτά υφάσματα των νυφικών της, η ίδια επικεντρώθηκε στη δημιουργία κλασικών σχεδίων που πηγάζουν από τον Μινωικό πολιτισμό της Ελληνιστικής περιόδου.

Τα κοσμήματά της, τα οποία κοστολογούνται από 450-1.950 ευρώ κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από ειδικούς τεχνίτες στην Αθήνα και περιλαμβάνουν σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια και δαχτυλίδια.
Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω μία ξεχωριστή συλλογή που θα απέκλινε αισθητά από τα κοριτσίστικα και mainstream πρότυπα, αλλά θα παρέμενε συγχρόνως θελκτική και θηλυκή.

Τα κομμάτια της συλλογής της μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ένα T-shirt ή να αποτελέσουν statement κομμάτι με μία βραδινή δημιουργία. Δείτε όλες τις δημιουργίες της, στο site της.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline