Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:49:10

Σεξ και πολιτική στη Γαλλία. Η ερωμένη του Προέδρου έφτασε να διορίζει και... υπουργούς στην Κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Πάταγος από το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο με τον εξευτελιζόμενο συνεχώς Πρόεδρο της Γαλλίας. Κύριο

Αναμένεται να χάσει του χρόνου στις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο ως τρίτος σε ψήφους.

Καυτές λεπτομέρειες από τη σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο, περιλαμβάνει η καινούργια βιογραφία της συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ, Ζιλί Γκαγιέ, με τον τίτλο «Mademoiselle» (Δεσποινίδα), που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, στη Γαλλία.

Το νέο βιβλίο ήρθε σε μια εποχή που η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται τόσο χαμηλά που οι μεγάλες γαλλικές εφημερίδες προβλέπουν τον αποκλεισμό του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν στις 23 Απριλίου 2017.
Η συγγραφέας του βιβλίου Πολίν Ντελασί, και δημοσιογράφος του πρώτου σε κυκλοφορία εβδομαδιαίου περιοδικού στη Γαλλία «Paris Match», είχε συναντήσει αρκετές φορές τη Ζιλί Γκαγιέ και αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» την αυξανόμενη επιρροή της ερωμένης του προέδρου. Μεγάλη, απίστευτη επιρροή για την οποία μάλιστα δεν κρύβει, σχεδόν καμαρώνει.

Αυτό αποδεικνύει η κυκλοφορία, την περασμένη Τετάρτη, στη Γαλλία της καινούργιας βιογραφίας της συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ, Ζιλί Γκαγιέ, με τον τίτλο «Mademoiselle» ή αλλιώς «Δεσποινίδα», σε μια εποχή που η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται τόσο χαμηλά που οι μεγάλες γαλλικές εφημερίδες προβλέπουν τον αποκλεισμό του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν στις 23 Απριλίου 2017.

Η συγγραφέας του βιβλίου Πολίν Ντελασί, και δημοσιογράφος του πρώτου σε κυκλοφορία εβδομαδιαίου περιοδικού στη Γαλλία «Paris Match», είχε συναντήσει αρκετές φορές τη Ζιλί Γκαγιέ και αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» την αυξανόμενη επιρροή της ερωμένης του προέδρου: μια επίδραση που ξεκινάει από την επιλογή του μενού στο Προεδρικό Μέγαρο και καταλήγει στην τοποθέτηση της Μιριάμ Ελ Κομρί στο υπουργείο Εργασίας, που σύμφωνα με τη βιογραφία προτάθηκε από τη Ζιλί την ώρα που έριχναν? κάρτες ταρό, ακούγοντας μουσική στις διακοπές τους στην Κυανή Ακτή.

Η πρώτη επαφή της νυν ερωμένης του προέδρου με το Ελιζέ έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν οι γονείς της -να σημειώσουμε ότι ο πατέρας της ήταν χειρουργός πριν συνταξιοδοτηθεί και η μητέρα της είχε διακοσμήσει σπίτια διάσημων ηθοποιών όπως η Κατρίν Ντενέβ και η Εμανουέλ Μπεάρ- εγκατέλειψαν την ήσυχη ζωή των προαστίων για να ζήσουν στο Παρίσι, στην οδό Φομπούρ Σεντ Ονορέ σε ένα κτίριο που απείχε 190 μέτρα από το Προεδρικό Μέγαρο.
«Στην ηλικία που ζούσε τους πρώτους της έρωτες περνούσε κάθε μέρα έξω από το Μέγαρο του μελλοντικού της συντρόφου. Ζει την εφηβεία της μέσα σε αυτήν τη χρυσή φωλιά που είναι το 8ο Διαμέρισμα όπου οι αστυνομικοί είναι εξίσου πολυάριθμοι με τις γυναίκες που ακολουθούν πιστά τη μόδα» αναφέρεται στο «Μademoiselle».

«Φρανσουά, δεν έχουμε παρά να παντρευτούμε, έτσι θα κάνουμε τις εφημερίδες να πουλήσουν!», είπε η Ζιλι Γκαγιέ στον Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με τη νέα βιογραφία της.
Στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι ένας από τους μεγάλους νεανικούς έρωτες της ηθοποιού και κινηματογραφικής παραγωγού ήταν ένας μουσικός που για να ζήσει δούλευε ως βοηθός και? σοφέρ της Κάρλα Μπρούνι.

Η γνωριμία

Η νεαρή Ζιλί τον γνώρισε αφού επέστρεψε στο Παρίσι μετά από τις σπουδές ηθοποιίας που ακολούθησε στο Λονδίνο. Τότε για να ζήσει δούλευε ως σερβιτόρα σε αμερικάνικο εστιατόριο στο 6ο Διαμέρισμα κοντά στον Κήπο του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με την κατάθεση του τότε εραστή της Ζιλί Γκαγιέ, Λοράν Στεμπαρνάκ, στο βιβλίο «Mademoiselle»:
«Οδηγώντας την Κάρλα Μπρούνι στην οδό Νοτρ Νταμ Ντε Σαμπ εντόπισα αυτήν την όμορφη σερβιτόρα, τη Ζιλί.

Επέστρεψα πολλές φορές στην καφετέρια που δούλευε και αναπτύχθηκε μια συμπάθεια μεταξύ μας».
Ηταν και οι δυο τους 20 χρονών και οδηγούσαν ένα παλιό Ρενό 5 ονειρευόμενοι τη δόξα.
Η διασημότητα μπήκε στη ζωή της Ζιλί Γκαγιέ μερικά χρόνια αργότερα, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον νούμερο 1 πολίτη της χώρας την ώρα που ο τελευταίος εγκατέλειπε τις στιγμές που έζησε ως καθημερινό παρισινό ζευγάρι στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου που βρισκόταν στην οδό Σιρκ.

«...Το πρωί φεύγει πάντα πρώτος στην πίσω θέση ενός σκούτερ. Ένα αυτοκίνητο ακολουθεί. Τα οχήματα μπαίνουν στο υπόγειο parking στο νούμερο 10 της ίδιας οδού. Ο επιβάτης του σκούτερ βγάζει το κράνος? είναι ο πρόεδρος. Δεν είναι πλέον επιβάτης δίκυκλου, κάθεται στις πίσω θέσεις ενός αυτοκινήτου. Πρόκειται για το δικό του τέχνασμα εκδοθείσης: σε 400 μέτρα βρίσκεται το Μέγαρο Ελιζέ» γράφεται στο βιβλίο.

Ο γάμος της Γκαγιέ με τον πατέρα των παιδιών της, τον Αργεντινό σεναριογράφο και συγγραφέα Σαντιάγκο Αμιγκορένα, γιο ψυχαναλυτών από το Μπουένος Αϊρες που αυτοεξορίστηκαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, ήταν μια ένωση μεταξύ εύπορων οικογενειών των οποίων τα παιδιά μοιράζονταν το κοινό τους πάθος για τον κινηματογράφο και την? Πάτμο.
Στο ελληνικό νησί είχε ένα από τα δύο εξοχικά του σπίτια ο πατέρας των παιδιών της νυν συμβίας του Ολάντ με την οποία μετακινούνταν από τη Χώρα στην αγαπημένη τους Ψιλή Αμμο με σκούτερ, ξυπόλητη αυτή, χωρίς κράνος και οι δύο.
Αφοσιωμένη
Η Ζιλί έχει πλέον αφοσιωθεί στον καινούργιο της σύντροφο και δηλώνει στους φίλους -σύμφωνα με την τελευταία βιογραφία της- «σούπερ ερωτευμένη».

«Mademoiselle» τιτλοφορείται η νέα βιογραφία της Ζιλί Γκαγιέ, που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες.
Το γεγονός ότι προέρχεται από τον χώρο του θεάματος που δεν έχει άμεση σχέση με την πολιτική φαίνεται να ανανεώνει ψυχολογικά τον Γάλλο πρόεδρο που έζησε το πάθος για την πολιτική με την πρώην σύζυγο, νυν μητέρα των παιδιών του και υπουργό της κυβέρνησής του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αλλά και με τη δημοσιογράφο ειδικευμένη στο πολιτικό ρεπορτάζ, Βαλερί Τριερβελέρ.

Παρόλο που ο φίλος της Ζιλί, Οντρέ Μαρνέ, ο οποίος έχει δειπνήσει με το ζευγάρι είπε «δε νομίζω ότι μιλάνε συχνά για πολιτική» αυτό δεν απέκλεισε μια άλλη αποκάλυψη του βιβλίου, την τοποθέτηση της Μιριάμ Ελ Κομρί (που με το νομοσχέδιο της οδήγησε όλη τη χώρα της στους δρόμους) ήταν πρόταση της...Ζιλί: «O Φρανσουά και η Ζιλί παίζουν ταρό και ακούν μουσική. Μερικές φορές προκύπτει συζήτηση πάνω στον επικείμενο ανασχηματισμό. Αυτή θα πρότεινε το όνομα της Μαριάμ Ελ Κομρί για να αντικαταστήσει τον Φρανσουά Ρεμπσαμέν στο υπουργείο Εργασίας». «Η Ζιλί δίνει τη γνώμη της, αυτή της πιστής αναγνώστριας του Τύπου, ανήσυχη για την πτώση των πωλήσεων εφημερίδων, που δεν διστάζει να αστειευτεί για την πρόσφατη δημοσιότητα που έχει πάρει το όνομά της?», αναφέρεται αργότερα.
Ετσι στο βιβλίο φέρεται ότι είπε στον σύντροφο της γελώντας «Φρανσουά, δεν έχουμε παρά να παντρευτούμε, έτσι θα κάνουμε τις εφημερίδες να πουλήσουν!».

Σύμφωνα όμως με τη συγγραφέα του βιβλίου, οι πιθανότητες της Ζιλί Γκαγιέ να γίνει Πρώτη Κυρία είναι προς το παρόν περιορισμένες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας του προέδρου: «Προς το παρόν δεν προβλέπεται να γίνει Πρώτη Κυρία. Αυτό δεν το επιτρέπει και το περιβάλλον του προέδρου. Είναι πολύ επιδραστική στα παρασκήνια αλλά δεν πρόκειται να επισημοποιηθεί η σχέση πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου το 2017. Και δεν είμαι σίγουρη αν οι Γάλλοι θα δέχονταν ευνοϊκά κάτι τέτοιο». Ετσι, ο Φρανσουά Ολάντ δείχνει να τερματίζει τη θητεία του με μια? πρωτιά. Είναι ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που θα παρουσιαστεί στις εκλογές χωρίς Πρώτη Κυρία. Ο ίδιος άλλωστε είπε στο γαλλικό ELLE: «Οι συμπολίτες μας εκλέγουν έναν άνδρα ή μια γυναίκα. Και όχι ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια».

Η Πολίν Ντελασί τονίζει την αυξανόμενη επιρροή της Ζιλί Γκαγιέ στην πολιτική ζωή της Γαλλίας.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Πρωτοσέλιδα και υψηλές γνωριμίες

Η ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή στη ζωή της Ζιλί Γκαγιέ μετά την αποκάλυψη των... κρυφών συναντήσεών της με τον Φρανσουά Ολάντ συνοψίζεται και στα εξής στοιχεία: Πριν από την αποκάλυψη του εβδομαδιαίου «Closer» έκανε μετά βίας 5 δημοσιεύματα τον χρόνο σε γαλλικά περιοδικά. Μόλις οι συναντήσεις της Γκαγιέ και του Ολάντ έγιναν γνωστές, τα δημοσιεύματα έφτασαν στα? 30 τον χρόνο, από τα οποία στα 27 ήταν μάλιστα στο εξώφυλλο! Όπως μας λέει και η Πολίν Ντελασί, συγγραφέας του βιβλίου, «Της αρέσει να γνωρίζει άνδρες με εξουσία, με επιρροή. Θέλει να αλλάξει τα πράγματα, είναι πραγματικά ακτιβίστρια και πεπεισμένη ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Μπορεί να τηλεφωνεί σε σημαντικούς ανθρώπους για να βοηθήσουν, για παράδειγμα, ξένους σκηνοθέτες που κάνουν ταινίες... ''σινεφίλ''».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Πινό, παλιός οικογενειακός της φίλος, επένδυσε 500.000 ευρώ στην εταιρεία παραγωγής της Ζιλί Γκαγιέ, «Rouge International».
Οπως μας λέει η Πολίν Ντελασί, «προέρχεται από ένα περιβάλλον αστών, αυτό που λέμε στη Γαλλία ''της αριστεράς-χαβιάρι'', μεγάλωσε από μια οικογένεια μεγάλων γιατρών με ένα πολύ σημαντικό δίκτυο φίλων?».
Στο βιβλίο της η συγγραφέας θα συμπληρώσει «Μπορεί να είναι ακτιβίστρια αλλά έχει μια ''μπουρζουά'' οπτική της πολιτικής όπως ο Ολάντ».

'ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΤΜΟΣ

Η συγγραφέας του βιβλίου μάς είπε σχετικά με τις διακοπές της Ζιλί Γκαγιέ στην Ελλάδα: «Οσο καιρό είναι με τον Ολάντ δεν έχει έρθει. Αλλά αγαπάει πολύ την Πάτμο και ειδικά οι δύο γιοι της».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline