Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:04:59

Όταν ο Λένιν έγινε σέξι, ο Στάλιν κάπνισε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο Μαρξ φόρεσε τζιν

Ανατρεπτικές οι αφίσες του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, καθώς παρουσιάζουν τους ιστορικούς ηγέτες σε ρόλο 'άκρως καταναλωτικό'.

Ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου του Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα εμπνεύστηκε τον πιο ανατρεπτικό τρόπο, προκειμένου να προσελκύσει νεότερους ψηφοφόρους. Το κόμμα αποφάσισε να δημιουργήσει αφίσες με τις ηγετικές μορφές του Κομουνισμού σε ρόλους πραγματικά αναπάντεχους.

Βλέπουμε για παράδειγμα, τον ηγέτη των Μπολσεβίκων Λένιν σε ρόλο σέξι νεαρού και τον Στάλιν να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Στόχος του κόμματος είναι να αποτινάξει τη ρετσινιά ότι οι ψηφοφόροι και τα μέλη του είναι μόνο συνταξιούχοι που παραμένουν προσκολλημένοι στις ιδέες του τότε υπαρκτού σοσιαλισμού. Επομένως, με τις αφίσες οι δημιουργοί δηλώνουν έτοιμοι για αλλαγή και μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Στις ίδιες αφίσες ο Λένιν παρουσιάζεται ως τρέντι νεαρός άνδρας που κρατάει έναν φορητό υπολογιστή και απολαμβάνει τη συντροφιά μιας όμορφης γυναίκας, που κρατάει κινητό τηλέφωνο. Σε άλλη αφίσα εμφανίζεται ο Καρλ Μαρξ να φοράει δερμάτινο μπουφάν, τζιν παντελόνι και να κρατάει ένα κόκκινο βιβλίο με τον τίτλο "Capital" δηλαδή "Κεφάλαιο" και δηλώνοντας: I'll be back.

Παρακάτω, βλέπουμε τον Στάλιν να έχει αντικαταστήσει την πίπα του μ' ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Ο εμπνευστής της προεκλογικής εκστρατείας και σχεδιαστής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Igor Petrygin-Rodionov δήλωσε στο L!FE πως "Στόχος μας ήταν να αναβιώσουμε την εικόνα του Λένιν ως ενός άνδρα που είναι νέος, όμορφος, μορφωμένος και αθλητικός άνδρας. Ο Λένιν ήταν χαρισματικός και πολύ σεξουαλικός άνδρας. Αυτή είναι μια εικόνα της νεολαίας, της αξιοπιστίας και της διανόησης. Θέλουμε έναν ενεργητικό χαρακτήρα, ίσως ακόμη και ένα σύμβολο του σεξ. Για μας, ο Λένιν δεν είναι μόνο ένα άτομο, αλλά ένα σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος."

Εν τω μεταξύ, ο σεξολόγος Eugene Kulgavchuk ανέφερε ότι "Ένας ηγέτης πρέπει να προσελκύει και το γυναικείο φύλο. Η εικόνα του "παππού Λένιν" είναι δύσκολο να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους. Ενώ ένας νεαρός, εμφανίσιμος άνδρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επανάσταση."
(ΠΗΓΗ: RT)
ADVERTISING

marxxx

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline