Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:31:56

Γιατί ο έρωτας στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ όπως στις ταινίες

Πρόκειται για αυταπάτη και φαντασίωση. Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιον να λέει: "Θέλω να ζήσω έναν έρωτα, σαν αυτόν στις ταινίες". Χωρίς να θέλουμε να απογοητεύσουμε τους ρομαντικούς και ονειροπόλους, ας πούμε τα πράγματα ως έχουν: Είναι αδύνατον.

Όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πάθος και συγκίνηση στην πραγματική ζωή, αλλά ένας έρωτας που είναι προιόν μυθοπλασίας και κατευθυνόμενος από τις οδηγίες ενός σκηνοθέτη, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι σαν αυτόν που ζουν οι περισσότεροι.
Για 5 συγκεκριμένους λόγους, ας ζήσουμε τον έρωτα όπως είναι, χωρίς να περιμένουμε αυτόν έναν σαν αυτόν που έζησαν αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές και απολαύσαμε στο cinema.

1) Στις ταινίες υπάρχει συνεχώς μουσική υπόκρουση. Στην πραγματική ζωή, όχι. Φανταστείτε μια αγαπημένη σας ταινία χωρίς μουσική. Θα ήταν όλα ίδια; Οι δραματικές, κωμικές ή ερωτικές σκηνές αποκτούν άλλη διάσταση με το σωστό μουσικό χαλί. Αλλιώς μοιάζουν όλα κάπως αλλόκοτα. Το πρώτο ραντεβού στην ερωτική ιστορία δύο πρωταγωνιστών έχει συνήθως ένα ρομαντικό μουσικό background. Στην πραγματική ζωή, ίσως να ακούγεται απλά φασαρία αν βρίσκεστε σε κάποιο bar.

2) Στην πραγματική ζωή κανένας δεν είναι διαθέσιμος για σεξ κάθε λίγο και λιγάκι. Στις ταινίες με δυνατά love story οι ερωτικές στιγμές είναι μερικές φορές κάτι παραπάνω από συχνές, σε σημείο να αναρωτιόμαστε εύλογα αν τέτοιοι έρωτες υπάρχουν και στην πραγματικότητα. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο.

3) Οι επανασυνδέσεις στα αερόδρομια όπως στις ταινίες, δεν μπορούν να συμβούν τόσο απλά στην πραγματικότητα: Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, εκείνος φώναξε δυνατά το όνομά της. Εκείνη γύρισε το κεφάλι της, άφησε κάτω την βαλίτσα της και έτρεξε προς το μέρος του. Αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν με πάθος. Εκείνη τελικά δεν έφυγε και έζησαν για πάντα μαζί. Πράγματι, αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στις ταινίες. Γιατί στην πραγματική ζωή, πόσο εφικτό είναι να αρχίζει κάποιος να φωνάζει στο αεροδρόμιο ένα όνομα δυνατά, χωρίς προκαλέσει αναστάτωση; Και πόσο εύκολο είναι να παρακάμψει την ασφάλεια κάποιος τρέχοντας προς την αίθουσα αναμονής πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο για να βρει αυτόν που θέλει; Καθόλου εύκολο.

4) Οι "σκηνές" της πραγματικής ζωής δεν μπορούν να ξαναγυριστούν. Στην πραγματική ζωή δεν θα ακούσουμε ποτέ ξαφνικά μια φωνή να λέει: "Cut! Πάμε πάλι" ή "Στοπ ήταν τέλειο". Στις ταινίες, οι "τέλειες" ερωτικές σκηνές έχουν γυριστεί δεκάδες φορές πριν τις δούμε. Στην πραγματική ζωή, όλα "γυρίζονται" μια φορά.

5) Στην πραγματική ζωή κανένας δεν έχει ενδιαφέρον να ζήσει μαζί σου κάθε δευτερόλεπτο της σχέσης σου. Η αλήθεια είναι αυτή. Στις ταινίες, παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται μια ερωτική σχέση, απολαμβάνουμε τις εντάσεις της, τις συγκινήσεις της. Ακριβώς γιατί είμαστε οι θεατές της. Στην πραγματική ζωή, κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει με λεπτομέρειες τι ακριβώς κάνεις με τον σύντροφό σου κάθε μέρα, όλη μέρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline