Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:52:00

Forbes: Ο Τραμπ φτώχυνε κατά 1 δις δολάρια

Κατά ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο δολάρια μειώθηκε πέρυσι η περιουσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέφτοντας στα 3,5 δισ σύμφωνα με την ετήσια λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη του περιοδικού Forbes.

Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση της αξίας των γραφείων στο κέντρο του Μανχάταν, όπου ο Τραμπ διαθέτει κάπου δέκα κτίρια. Σύμφωνα με το Forbes o Τραμπ υποχώρησε απ' την 324η στην 544η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου.
Ο Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, που θα αποκάλυπτε ποια είναι η πραγματική του περιουσία, αλλά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ισχυριστεί ότι «ξεπερνά τα 10 δισ δολάρια».

Η Κέρι Ντόλαν, εκ των συντακτών της λίστας του Forbes, είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο μεγιστάνας των ακινήτων κατηγόρησε προσωπικά το Forbes ότι υποτιμά την περουσία του.

«Εμείς ερχόμαστε σε επαφή με όποιους μπορούμε για να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας διορθώσουν. Στα 31 χρόνια που συντάσσουμε αυτή τη λίστα ο Τραμπ μας έχει διορθώσει πολλές φορές, πιστέψτε με: 'εσείς εκεί με τοποθετείτε πολύ χαμηλά [στη λίστα]. Αξίζω πολύ περισσότερο απ' όσο λέτε'. Δεν τηλεφώνησε πάντως για να αμφισβητήσει την εκτίμησή μας. Ελπίζω ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι σημαντικότερη γι' αυτόν απ' την εκτίμηση του Forbes για την περιουσία του», είπε η Ντόλαν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline