Τρίτη 16 Απριλίου 2024  07:49:35

Κορυφαίοι παγκοσμίως Γκέητς και Μπάφετ

Το 2016, πάντως, ήταν γενικώς μια καλή χρονιά για τους ζάπλουτους της Γης, καθώς στη λίστα των δισεκατομμυριούχων προστέθηκαν άλλα 233 άτομα -αριθμός ρεκόρ- ανεβάζοντας σε 2.043 τους ανθρώπους που έχουν δεκαψήφια περιουσία.


Συνολικά η περιουσία των δισεκατομμυριούχων που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα του Forbes φθάνει τα 7.67 τρισ δολάρια.

O Μπιλ Γκέιτς παραμένει στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη
Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, που είδε την περιουσία του να αυξάνεται πέρυσι κατά 11 δισ δολάρια στα 86 δισ$.

Ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ

Ακολουθεί ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, τρίτος ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, που έβγαλε τα περισσότερα απ' όλους πέρυσι (27,6 δισ δολάρια) αυξάνοντας τις καταθέσεις του στα 72,8 δισ $.
Ηλικίας 53 ετών, ο Μπέζος, με το ξυρισμένο κεφάλι και το διεισδυτικό βλέμμα κατέχει περίπου το 17% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου του, ο οποίος δεν έχει πάψει να διαφοροποιείται με επιτυχία και έχει πλέον κεφαλαιοποίηση άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Χάρη στην ευφορία που επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και μια πολύ βιώσιμη ανάπτυξη, ο Amazon είδε την τιμή της μετοχής του να κάνει άλμα, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία του Τζεφ Μπέζος κατά 61% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, για να φθάσει πλέον τα 72,8 δισεκ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος

Στην τέταρτη θέση, με μια προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 71,3 δισεκ. δολάρια, βρίσκεται ο 80χρονος Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής της επιχείρησης υφαντουργίας Inditex και της κύριας μάρκας του ομίλου, της Zara.
Άλλη αξιοσημείωτη άνοδος είναι αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που μόλις στα 32 του βρίσκεται τώρα επικεφαλής μιας περιουσίας 56 δισεκ. δολαρίων, γεγονός που τον τοποθετεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και οι συνιδρυτές ενός άλλου γίγαντα του Ίντερνετ, της Google, Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Μπριν (αμφότεροι 43 ετών) είναι οι μόνοι μεταξύ των είκοσι πρώτων της κατάταξης που έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών.

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, 565 τον αριθμό, ζουν στις ΗΠΑ (25 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι). Αλλά η Κίνα πλησιάζει με 319 δισεκατομμυριούχους + άλλους 68, αν προσμετρηθούν το Χονγκ και το Μακάο. Τρίτη είναι η Γερμανία με 114 δισεκατομμυριούχους.

Ο αριθμός των γυναικών στη λίστα αυξήθηκε στις 227, από 202 πέρυσι. 56 εξ' αυτών είναι αυτοδημιούργητες. Από τις 15 νέες αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους οι 14 προέρχονται απ' την ανατολική Ασία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline