Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:40:26

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στο δικαστήριο για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες Κύριο

«Παραβίασαν την ιδιωτική μας ζωή».

Ζητούν αποζημίωση ενάμισυ εκατομμύρια ευρώ και μάλλον θα επιτύχουν την καταδίκη των αδιάκριτων. Την οδύνη και το σοκ που υπέστησαν από τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, το 2012, στη Γαλλία, περιέγραψαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του σε γραπτή δήλωση που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία ξεκίνησε χθες.

Συνολικά έξι άτομα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Γαλλία για τη δημοσίευση των τόπλες φωτογραφιών της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ανάμεσά τους και δύο παπαράτσι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την έδρα να επιβληθούν αυστηρές ποινές, ενώ ο δικηγόρος του πριγκιπικού ζεύγους έκανε λόγο για «ανεπανόρθωτες ζημίες».
Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ φέρονται σύμφωνα με το Sky News να έχουν ζητήσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το γαλλικό περιοδικό Closer για ηθική βλάβη από τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει δηλώσει ότι η δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών της συζύγου του ήταν πολύ περισσότερο οδυνηρές, δεδομένου του τρόπου που έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

Στη γραπτή δήλωση του πρίγκιπας Ουίλιαμ, αναφέρεται: «Η γυναίκα μου και εγώ πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε διακοπές στη Γαλλία σε μία απομονωμένη βίλα η οποία ανήκει σε μέλος της οικογένειάς μου και να απολαύσουμε τις ιδιωτικές στιγμές μας. Γνωρίζουμε τη Γαλλία και οι Γάλλοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε. Πιστεύουμε ότι σέβονται την ιδιωτικότητα και ιδιαίτερα των φιλοξενούμενων τους. Ο υπόγειος τρόπος με τον οποίο τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες μας σόκαρε γιατί παραβίασε την ιδιωτική μας ζωή».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 4 Ιουλίου.

-Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό περιοδικό «Closer» και την εφημερίδα «La Provence», τον Σεπτέμβριο του 2012 και προκάλεσαν σκάνδαλο στη Βρετανία, με αποτέλεσμα το βασιλικό ζεύγος να προβεί σε δικαστικές ενέργειες στη Γαλλία.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έκαναν τις διακοπές του σε ένα σατό, στα νότια της χώρας, που ανήκει στον γιο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της βασίλισσας.

Κατηγορούμενοι είναι στελέχη του περιοδικού και της εφημερίδας καθώς και δύο παπαράτσι, οι οποίοι θεωρείται πως τράβηξαν τις φωτογραφίες από μακρινή απόσταση.

Το βασιλικό ζεύγος δεν αναμενόταν να παραστεί στο δικαστήριο, που βρίσκεται σε προάστιο του Παρισιού.
Και οι δύο κατηγορούμενοι παπαράτσι αρνούνται ότι τράβηξαν τις φωτογραφίες, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν αποδείξεις ότι εισέπραξαν σημαντικές αμοιβές αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους.

• Ουίλιαμ και Κέιτ για τις τόπλες φωτογραφίες: Παραβίασαν την ιδιωτική μας ζωή
Παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν την περαιτέρω δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών, προτού ξεκινήσει την έρευνα για το πώς τραβήχτηκαν, οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και σε άλλα ευρωπαϊκά μέσα, στην Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline