Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:20:08

Η Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτει τη σεξουαλική κακοποίηση, που επιχειρήθηκε σε βάρος της. Οι αποκαλύψεις που έκανε. Κύριο

Περίπου τρεις μήνες πριν, ακριβώς στις 24 Νοεμβρίου έκανε τους πρώτους υπαινιγμούς. Αιχμηρούς. Δεν αξίζεις μια σφαίρα, έγραψε για τον παραγωγό του Χόλιγουν η διάσημη ηθοποιός με μια φωτογραφία από την ταινία Kill Bill.

Τη σιωπή της σχετικά με το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων από τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έσπασε η Ούμα Θέρμαν αφήνοντας υπονοούμενα ότι και αυτή έπεσε θύμα του.

«Είμαι χαρούμενη που όλο αυτό πηγαίνει σιγά-σιγά. Δεν σου αξίζει μια σφαίρα» έγραψε σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Instagram η Θέρμαν επιλέγοντας μια φωτογραφία της από την ταινία Kill Bill όπου υποδύεται μια δολοφόνο.

-Ηλθε όμως χθες η ώρα των αποκαλύψεων,.Η Θέρμαν συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν σε επτά ταινίες, ανάμεσα στις οποίες -εκτός από το Kill Bill - και το Pulp Fiction.
Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν και υπό ποιες συνθήκες έπεσε θύμα του Γουάινσταϊν η Θέρμαν με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών έγραψε ότι «νοιώθων ευγνώμων σήμερα που είμαι ζωντανή, για όλους όσους αγαπώ και για όλους αυτούς που έχουν το κουράγιο να στέκονται δίπλα σε άλλους».

Αναφερόμενη σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Οκτώβριο όταν έλεγε ότι ήταν πολύ θυμωμένη για να συζητήσει το σκάνδαλο Γουάινσταϊν η Θέρμαν συνέχισε «είπα πρόσφατα ότι ήμουν οργισμένη και έχω αρκετούς λόγους γι' αυτό #metoo (σ.σ. το hashtag που χρησιμοποιούν όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα κακοποίησης) αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε από το ύφος στη φωτογραφία μου».

Η ανάρτηση καταλήγει, μάλιστα, με τη φράση «μείνετε συντονισμένοι» υπονοώντας ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.Οπως και έγινε τρίς μήνες μετά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συγκεκριμένα, καθαρά πλέον το όνομα της διάσημης πρωταγωνίστριας Ούμα Θέρμαν προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ηθοποιών που κατηγορούν τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για επίθεση, περιγράφοντας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times την οργή της και την απογοήτευσή της προς τον παραγωγό με τον οποίο συνεργάστηκαν σε δύο από τις γνωστότερες ταινίες της καριέρας της.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά την προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες της ταινίας "Pulp Fiction" το 1994.

Έπειτα από ένα επαγγελματικό ραντεβού στο Παρίσι που είχε αναπάντεχη τροπή καθώς ο Γουάινστιν προσκάλεσε την πρωταγωνίστρια στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, κατόπιν σε μια σάουνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε, η Ούμα Θέρμαν βρήκε τον παραγωγό μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Λονδίνο.
«Με έσπρωξε και προσπάθησε να μου ριχθεί και να γδυθεί. Έκανε πολλά δυσάρεστα πράγματα» περιγράφει η ίδια στη συνέντευξη.
«Ο κ. Γουάινστιν παραδέχθηκε ότι προσέγγισε ερωτικά την κ. Θέρμαν αφού παρερμήνευσε την συμπεριφορά της στο Παρίσι. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του πρώην παραγωγού, που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία στην Αριζόνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου περιγράφει τη σχέση μεταξύ των δύο ως μια «επαγγελματική σχέση διασκεδαστική, αναμειγμένη με αποπλάνηση».
Προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα του "Kill Bill: Vol. 1" (2003), η Ούμα Θέρμαν πήγε στο ξενοδοχείο του παραγωγού για να τον αντιμετωπίσει.
Η ίδια σημειώνει ότι τον προειδοποίησε: «Εάν κάνεις ό,τι έκανες σε εμένα και σε άλλους ανθρώπους, θα χάσεις την καριέρα σου, τη φήμη σου και την οικογένειά σου, στο εγγυώμαι».

Σύμφωνα με την φίλη της Ιλόνα Χέρμαν, που τη συνόδευε, η Θέρμαν έβραζε από οργή μετά τη συνάντησή της με τον Γουάινστιν εκείνη την ημέρα. Ο παραγωγός την απείλησε ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε η πλευρά Γουάινστιν. Ο εκπρόσωπος τύπου του είπε ότι η Ούμα Θέρμαν ήταν μια «φανταστική ηθοποιός».
«Νιώθω τόσο άσχημα για όλες εκείνες τις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκε έπειτα από εμένα» συνέχισε η 47χρονη ηθοποιός στη συνέντευξη, παρομοιάζοντας τα θύματα του παραγωγού με «πρόβατα που πάνε για σφαγή».

Δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ούμα Θέρμαν, οι ταινίες "Pulp Fiction" και "Kill Bill" είχαν την σκηνοθετική υπογραφή του Κουέντιν Ταραντίνο και την παραγωγή είχε αναλάβει ο Ουάινστιν.

Η Θέρμαν υποστηρίζει ότι αφηγήθηκε την επίθεση στον Ταραντίνο, χωρίς ωστόσο εκείνος να την πάρει σοβαρά. «Το παραμέρισε λέγοντας "Φτωχέ μου Χάρβεϊ, προσπαθεί να έχει κορίτσια που είναι πολύ καλά για εκείνον"».
Το 2001, καθώς εκείνη επέμεινε, ενοχλημένη από την παρουσία του Γουάινστιν στο Φεστιβάλ των Καννών, ο σκηνοθέτης φαίνεται πως συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα των καταγγελιών σε βάρος του παραγωγού. «Κατάλαβε, μίλησε στον Χάρβεϊ».
Κατόπιν ο ιδρυτής της εταιρείας Miramax ζήτησε συγγνώμη στην ηθοποιό. «Το βλέμμα του είχε αλλάξει, η επιθετικότητα είχε μετατραπεί σε ντροπή».

Η Ούμα Θέρμαν κατήγγειλε και τις ενέργειες του Ταραντίνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Kill Bill: Vol. 2" (2004), κάνοντας λόγο για μια βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού. Η ηθοποιός δεν ήθελε να οδηγήσει η ίδια το μπλε της αυτοκίνητο στη γνωστή σκηνή όπου ξανασυναντάται με τον Μπιλ, καθώς ένας υπάλληλος της ομάδας παραγωγής την είχε προειδοποιήσει ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση.

Αρνούμενος να ζητήσει μία κασκαντέρ, ο σκηνοθέτης υποχρέωσε την Θέρμαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Η πρωταγωνίστρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα, νόμιζε ότι δεν θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει τα πόδια της. Έως σήμερα αισθάνεται ακόμη πόνους στον αυχένα και τα γόνατα. «Καβγαδίσαμε άσχημα, τον κατηγόρησα ότι προσπάθησε να με σκοτώσει».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline