Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα λείψανα του Αγ. Βαλεντίνου βρίσκονται στη Λέσβο

Η καθολική κοινότητα του νησιού, για ακόμα μία χρονιά, οργανώνει σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου παντός Αιγαίου αλλά και του Νούντσιου του Πάπα στην Ελλάδα.

Την τιμητική της έχει στις 14 Φεβρουαρίου η εκκλησία των Καθολικών της Μυτιλήνης στην οποία βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη των ερωτευμένων όλου του κόσμου.

Η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης, για ακόμα μία χρονιά, οργανώνει σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου παντός Αιγαίου αλλά και του Νούντσιου του Πάπα στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στους δρόμους της Μυτιλήνης το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.

Εκδηλώσεις διοργανώνει και ο Δήμος Λέσβου με διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού, ερωτικής επιστολής και ποιήματος αλλά και βόλτες με ιππήλατες άμαξες στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι εκδηλώσεις του Δήμου θα ολοκληρωθούν με συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι εκδηλώσεις εθελοντών της ομάδας ΙΔΕΑ και του Changemakers Lab που πέρυσι διοργάνωσαν το 1ο φεστιβάλ «The Island of Love» και οι οποίοι διοργανώνουν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στην οικία Αλεπουδέλλη, το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, μια γιορτή γεμάτη ποίηση και μουσική!

Παρών, στην εκδήλωση, μέσω του ποιητικού αποτυπώματος του, ο ίδιος ο Οδυσσέας Ελύτης, «...ο μεγάλης αντοχής αθλητής της φαντασίας, με γήπεδο την οικουμένη ολόκληρη και διασκελισμό τον Έρωτα», όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Στον χώρο θα βρίσκονται και τα γλυπτά - έργα σύγχρονης τέχνης, σημαντικών καλλιτεχνών του περσινού φεστιβάλ. Ενώ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση των γλυπτών αυτών πουλιών στην οικία Αλεπουδέλλη.

 

Πολυμέσα