Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:11:09

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα επίσημα την Ελλάδα στις 9 Μαΐου

Η επίσκεψη θα γίνει το διήμερο 9-11 Μαΐου – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Στην Αττική και την Κρήτη θα βρεθούν το διήμερο 9-11 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, που θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 14:50.

Μετά την άφιξή τους θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Προκόπη Παυλόπουλο. Αμέσως μετά, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ στις 20:30, το πριγκιπικό ζεύγος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνοπου θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 10:10 το πρωί, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στις 11:30 θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο. Εκεί, ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι.

Αμέσως μετά, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά, για να επισκεφθεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ξεχωριστό θα είναι το πρόγραμμα της δούκισσας της Κορνουάλης, που στις 12:30 θα επισκεφθεί την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Κρήτη επισκέπτονται την Παρασκευή

Την Παρασκευή 11 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη, όπου και θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Αφού περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Καμίλλα περίπου στις 13:45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Λίγο αργότερα, στις 14:30 περίπου θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείουόπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών, με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline