Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:42:47

Airlander 10: Το αερόπλοιο της χλιδής -Με γυάλινο δάπεδο για θέα που συναρπάζει

Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Οχι είναι ένα υβριδικό αερόπλοιο, που έχει κάνει ντόρο από τη στιγμή που «γεννήθηκε». Το Airlander 10 κατάφερε το 2016 να κάνει τον διεθνή Τύπο να μιλήσει για το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Βρετανία. Μερικές ημέρες μετά, έγινε και πάλι θέμα καθώς «τσακίστηκε» κατά την προσγείωση του.


Τώρα, δύο χρόνια μετά, το υβριδικό αερόπλοιο αποκαλύπτει τα σχέδια για το εσωτερικό του και η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάζει.
Η εταιρεία Hybrid Air Vehicles (HAV), αν και το σχεδίασε για στρατιωτικούς και εμπορικούς σκοπούς, αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να μεταφέρει επιβάτες χαρίζοντάς τους μια πολυτελή εμπειρία εκδρομικού τουρισμού.
Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μοναδικές γωνιές του πλανήτη, ζώντας μέσα στη χλιδή.

Οι σχεδιαστές Design Q διαμόρφωσαν καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 19 άτομα μαζί με το πλήρωμα.
«Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν προχωρήσει τόσο ώστε να φτάνουμε από το Α στο Β πολύ γρήγορα. Αυτό που προσφέρουμε είναι έναν τρόπο να μετατρέπουμε το ταξίδι σε χαρά», αναφέρει ο Στέφεν ΜακΓκλέναν, διευθύνων σύμβουλος της HAV, μιλώντας σχετικά με το ταξίδι, το οποίο διαρκεί τουλάχιστον τρεις ημέρες.
Το εσωτερικό είναι διαθέτει ιδιωτικά δωμάτια με μπάνιο, κοινόχρηστο σαλόνι και μπαρ, καλαίσθητα και προσεγμένα. Η θέα, φυσικά, κόβει την ανάσα, καθώς το δάπεδο είναι γυάλινο και κάτω από τα πόδια των ταξιδιωτών ξετυλίγεται η μαγεία του κόσμου.

«Αγαπάμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Η φανταστική μας ομάδα νέων σχεδιαστών απολαμβάνει την ευκαιρία να κάνει κάτι που κανείς δεν έκανε πιο πριν, να φανταστεί μία νέα ιδέα και στη συνέχεια, να προχωρήσει στο λεπτομερή σχεδιασμό του τι θα γίνει αυτός ο χώρος», υποστηρίζει ο CEO της Design Q, Χόουαρντ Γκάι.
Παρά τα ατυχή περιστατικά, το Airander 10 πραγματοποίησε έξι επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και χρειάζεται ακόμα 200 ώρες στον αέρα για να μπορεί να καλωσορίσει τους επιβάτες του.

skafos2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline