Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:52:19

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατά του προδότη συντρόφου της Φρανσουά Ολάντ

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ επί 29 χρόνια και μητέρα των 4 παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην υπουργός και υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας του Σοσιαλιστικού κόμματος η ίδια, καταγγέλλει τον σεξισμό που υπέστη στην πολιτική και αφήνει αιχμές κατά του Ολάντ και Μακρόν.


Η 65χρονη Σεγκολέν Ρουαγιάλ βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικής και ρυθμίζει τους παλιούς λογαριασμούς. Στο βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Οσα μπορώ επιτέλους να σας πω», η πρώην υπουργός καταφέρνει χτυπήματα σε πολλούς και μιλάει για τον σεξισμό που υπέστη αλλά και για την «προδοσία» του Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα η Ρουαγιάλ είναι πρέσβειρα της Γαλλίας για την διεθνή διαπραγμάτευση για τον βόρειο πόλο.
Σε ταξίδι στη Λαπωνία. Την αποκαλούν ειρωνικά «η βασίλισσα του χιονιού»

Ας σημειωθεί, ότι προσπαθεί να τεθεί επικεφαλής της λίστας για τις ευρωεκλογές του 2019, του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Στο βιβλίο της απαριθμεί τις μισογυνικές παρατηρήσεις που άκουσε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, οι οποίες την πλήγωσαν. «Ο σεξισμός είναι ρατσισμός, τρέφεται από την ίδια σκοταδιστική θεωρία», γράφει.

Αναφέρει ότι το 1998 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της βουλής, ως νέα βουλευτής, άκουσε έναν συνάδελφό της βουλευτή να της φωνάζει: «Βγάλε τα ρούχα σου!» Το 2000, όταν την όρισαν μέλος σε επιτροπή της βουλής για τις ζωοτροφές, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε στην πρώτη συνεδρίαση: «Μια τρελή αγελάδα συμμετέχει μαζί μας στην έρευνα».

Την ίδια εποχή, ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν την όρισε υφυπουργό κοινωνικών υποθέσεων και οικογένειας. «Πιστεύω ότι επειδή έχεις τέσσερα παιδιά θα κάνεις γι'αυτή τη δουλειά», της είπε.

Στο ίδιο βιβλίο, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καταγγέλλει και τους διάσημους αρθρογράφους Αλέν Ντουαμέλ και Λορέν Ζοφρέν ότι έκαναν συνέχεια σχόλια πως είναι ανίκανη, επειδή είναι γυναίκα. Αλλά και ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λορέν Φαμπιούς, όταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την γαλλική προεδρία, το 2007, της είπε: «Και ποιός θα κρατάει τα παιδιά;»

Αναφέρει επίσης τι είχαν πει δύο γάλλοι υπουργοί της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Μανουέλ Βαλς, σε μια γαλλο-ιταλική σύνοδο κορυφής, το 2016. Οταν είδαν να συμμετέχει μια ιταλίδα υπουργός, σχολίασαν: «Αυτή θα ήταν καλή στο να κάνει άλλα πράγματα, όχι πολιτική».

Δίγαμος, αφελής, με αυταπάτες ο Ολάντ

Αυτό το βιβλίο είναι επίσης η ευκαιρία για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ να μιλήσει για την απιστία του πρώην συντρόφου της, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, το 2007, ενώ ζούσε ακόμη μαζί της.

Η Ρουαγιάλ γράφει ότι «προδόθηκε βίαια από μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη». Μιλάει για «την βία αυτής της απιστίας», για «την αγριότητα της διγαμίας η οποία καταρρακώνει».

«Εκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον. Γι'αυτό και αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε να ξαναζήσουμε μαζί» [με τον Φρανσουά Ολάντ εννοεί].
«Θα έπρεπε να είχα βάλει αμέσως τέλος σε αυτή την ιστορία και να χωρίσω», γράφει.

Αλλά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ επικρίνει τον Ολάντ και για την πολιτική του. Γράφει για «την απίστευτη ταλαιπωρία με μηδενικό αποτέλεσμα» που είχε ο νόμος για τα εργασιακά, επί προεδρίας Ολάντ. Προσθέτει ότι ο Ολάντ ήταν «ένα μείγμα αφέλειας και αυταπάτης», ότι έφτασε «στον βαθμό μηδέν της πολιτικής» με τα νομοσχέδια για αύξηση των φόρων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline