Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:41:07

Ο βίος, η πολιτεία και η περιουσία του Βιτόριο Καζαμόνικα

Το 2015, η κηδεία – υπερπαραγωγή του Βιτόριο Καζαμόνικα έγινε πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλα τα ξένα μέσα: Στα περίχωρα της Ρώμης, και υπό τη μουσική υπόκρουση της ταινίας «Νονός», μία μαύρη βασιλική άμαξα μετέφερε τη σορό του πραγματικού νονού της νύχτας στην τελευταία του κατοικία, ενώ ένα ελικόπτερο έριχνε ροδοπέταλα από τον ουρανό.


Μάλιστα, στην είσοδο της εκκλησίας υπήρχαν αφίσες με τον νεκρό ντυμένο σαν τον Πάπα, και την φράση «ήσουν ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό».
Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και η οικογένεια Καζαμόνικα έγινε παγκοσμίως διάσημη, τόσο για την «δράση» της όσο και για την χλιδή και την πολυτέλεια - στα όρια του κιτς - που επέδειξαν στην κηδεία.

Ο 65χρονος Καζαμόνικα ήταν το «αφεντικό» της οικογένειας, η οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές,ευθύνεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρηματικούς εκβιασμούς, τοκογλυφία, μαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος θεωρούνταν ένας από τους ισχυρότερους νονούς της νύχτας, με διασυνδέσεις με την μαφία.

Τις τελευταίες ημέρες η «φαμίλια Καζαμόνικα» ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα λόγω των κατεδαφίσεων 8 πολυτελών κατοικιών της στη Ρώμη. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Euronews, Φεντερίκα Ανγκέλι – που εξαιτίας της ερευνητικής δουλειάς της για τη μαφία βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία από το 2013 – οι Καζαμόνικα είναι μια εγκληματική οργάνωση με πέντε δεκαετίες δράσης.

«Έφτασαν στη Ρώμη τη δεκαετία του 70 και αμέσως συνεργάστηκαν με την συμμορία Μαγκλιάνα, την πιο δυνατή εγκληματική οργάνωση στην Ρώμη εκείνη την εποχή. Ασχολήθηκαν με την τοκογλυφία και τις εισπράξεις χρεών για λογαριασμό της Μαγκλιάνα.

Το αφεντικό, ο Βιτόριο Καζαμόνικα, συνέλεγε ο ίδιος προσωπικά τα χρέη. Από εκεί και μετά η επιρροή τους αυξήθηκε τόσο, που οι αρχές εκτιμούν πως τα κεφάλαια που διαθέτουν φτάνουν τα 100 δισεκατομμύρια.
Τα μέλη της συμμορίας συνδέονται με δεσμούς αίματος και στη βάση πως το αίμα δεν προδίδει το αίμα, οικοδομούν μια ισχυρή και αδίστακτη ομάδα όπως, η Ντρανγκέτα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline