Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:31:29

«Ναι» στους όρους δόμησης και τη χρήση γης για την επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

Η βασική ιδέα της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μέγιστη δυνατή χρήση του υπάρχοντος τοπίου, μέσα σε χρονικό περιθώριο 3-4 ετών.

Το «πράσινο φως» για την επένδυση ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ στο Σκορπιό άναψε με την ομόφωνη απόφασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Χωρικού Σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ), με το οποίο οριοθετούνται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης της εν λόγω επένδυσης.

Οι άνθρωποι της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ, που είναι ο φορέας της επένδυσης του Σκορπιού, και οι σύμβουλοι της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, γνώριζαν εξ αρχής την δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, αλλά με σωστή και μεθοδική δουλειά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις τοπικές αρχές έφθασαν στην χθεσινή θετική εξέλιξη για την επένδυση στο Σκορπιό που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Η βασική ιδέα της ανάπλασης, σύμφωνα με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μέγιστη δυνατή χρήση του υπάρχοντος τοπίου και της δομής αλλά και της απαράμιλλης ομορφιάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 12 βιλών και ενός κύριου κεντρικού κτιρίου δυο επιπέδων με 7 πολυτελείς σουίτες, πισίνες, τεχνητή λίμνη, χώρους σπα, αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Σκορπιού, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρία με τέσσερα χρόνια περίπου. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν οι προεργασίες της ανάπλασης του νησιού, όπως η μεταφορά δένδρων και του γρασιδιού.

Εκτός από το βασικό κτίσμα, θα χτιστούν 12 νέες βίλες, θα γίνει ανακαίνιση του ανατολικού (eastbeach) και νότιου (southbeach) παραλιακού σπιτιού.

Επίσης θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η περιοχή της φάρμας. Παράλληλα θα δημιουργηθούν παιδότοποι και χώροι περιήγησης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline