Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ: Διαμέρισμα 238 εκατ. δολαρίων, νεοκλασικό, με μια λέξη φανταστικό

Το ιλιγγιώδες ποσό των 238 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της ακριβότερης πλέον κατοικίας στις ΗΠΑ, ενός ρετιρέ στη Νέα Υόρκη κατέβαλε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ταμείου επενδύσεων Citadel, Κεν Γκρίφιν.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη, τον 220 Central Park South στο Central Park του Μανχάταν, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στη Νέα Υόρκη με 290μ. ύψος, που θα διαθέτει 70 ορόφους και συνολικά 116 διαμερίσματα όταν ολοκληρωθεί η ανέγερσή του.griffin3

Η θέα που θα απολαμβάνει ο Γκρίφιν όταν μετακομίσει στο ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με καλλιτεχνική απεικόνιση (Εικόνες: Robert A.m. Stern/Vornado)
griffin2Το διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 2.137 τ.μ. (!) εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους (από τον 50ο μέχρι τον 53ο) και διαθέτει μεταξύ άλλων γυμναστήριο, juice bar, βιβλιοθήκη και κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Ο ουρανοξύστης θα παρέχει απίστευτες ανέσεις στους ενοίκους του

Όπως είπε εκπρόσωπός του στη Wall Street Journal ο Kεν Γκρίφιν, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ιλινόις, αγόρασε το διαμέρισμα «για να έχει κάπου να μένει όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη»... Η εταιρεία του, Citadel, σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην αμερικανική μεγαλούπολη και σύντομα θα μεταφέρει τα γραφεία της στην 425 Park Avenue.
Tην κατασκευή του ουρανοξύστη έχει αναλάβει η Vornado Realty Trust

Μεταξύ των ζάπλουτων, διάσημων γειτόνων του 50χρονου δισεκατομμυριούχου, πατέρα τριών παιδιών, θα περιλαμβάνεται και ο Βρετανός θρύλος της ροκ, Στινγκ και η γυναίκα του Τρούντι Στάιλερ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Γκρίφιν αγόρασε ένα σπίτι αξίας 124 εκ. δολαρίων στο Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, πολύ κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο απέκτησε έναντι 58,75 εκ. δολαρίων τους τέσσερις τελευταίους ορόφους σε κτίριο στο Σικάγο, ενώ το 2015 είχε καταβάλει 60 εκ. δολάρια για ενα ρετιρέ στο Μαϊάμι -ποσό ρεκόρ για ένα πολυεπίπεδη κατοικία στην πόλη.

 

Πολυμέσα