Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bond Girls: Πέντε κορίτσια του Τζέιμς Μποντ που άφησαν εποχή -Από την Ούρσουλα Αντρες ως την Τζέμα Αρτερτον

H επικείμενη επιστροφή του Tζέιμς Μποντ για 25η φορά στη μεγάλη οθόνη, συνοδεία -όπως πάντα – καυτών κοριτσιών επανέφερε στη μνήμη πολλών μερικές από τις πιο εκρηκτικές συμπρωταγωνίστριές του, γνωστές και ως "Bond Girls".

Δεδομένου ότι οι περιπέτειες του θρυλικού πράκτορα 007 καταγράφονται σε τόσες ταινίες για πάνω από μισό αιώνα δεν προξενεί καμία εντύπωση η τεράστια ποικιλία των κοριτσιών του Τζέιμς Μποντ: από γλυκές και αθώες μέχρι αυτοκτονικές κι από πληρωμένες δολοφόνους, προδότριες και master των πολεμικών τεχνών μέχρι πατριώτισσες. Όλες όμως είχαν ένα κοινό στοιχείο: ήταν εντυπωσιακές:

Ούρσουλα Άντρες – «Τζέιμς Μποντ εναντίον Δόκτωρ Νο» – 1962

H Ούρσουλα Άντρες είναι τo αυθεντικό Bond Girl, με την πρώτη εμφάνισή της το 1962 στην παραλία του Μαϊάμι στο «Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ. Νο» να στοιχειώνει ακόμη και τόσα χρόνια μετά τα αρσενικά μυαλά.

Η Ηoney Ryder που ενσάρκωσε στην ταινία η Άντρες, είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της στη ζωή. Ζει μια απλή ζωή πουλώντας κοχύλια στο Μαϊάμι.

Στην πρώτη της συνάντηση με τον Τζέιμς Μποντ δείχνει ασυγκίνητη, αλλά τον αφήνει να την πλησιάσει όταν διαπιστώνει ότι είναι γνήσιες οι προθέσεις του.

Η σκηνή που αναδύεται -ως άλλη Αφροδίτη- από τον ωκεανό με το λευκό μπικίνι τραγουδώντας το "Under the Mango Tree" έγραψε ιστορία, και την επανέλαβε αργότερα η Χάλι Μπέρι στην 20η ταινία του Τζέιμς Μποντ. Λόγω της έντονης γερμανικής χροιάς της Ελβετίδας ηθοποιού στην προφορά της ντουμπλάρανε τη φωνή της. Ο ρόλος της στο πλευρό του Σον Κόνερι στην ταινία εκτόξευσε τη φήμη της ως σύμβολο του σεξ και την καθιέρωσε ως σταρ.

Τζοάνα Λάμλεϊ - «Στην υπηρεσία της αυτής μεγαλειότητος» -1969
Η Τζοάνα Λάμλεϊ έκανε το ντεμπούτο ως ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ στην έκτη ταινία της σειράς με τίτλο «Στην Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας» το 1969.

Ήταν ένας από τους 12 Αγγέλους του Θανάτου που είχε υπνωτίσει και στη συνέχεια έκανε πλύση εγκεφάλου ο κακός Μπλόφελντ -επικεφαλής της οργάνωσης SPECTRE (ΦΑΣΜΑ), που ερμήνευσε μοναδικά ο Τέλι Σαβάλας-, προκειμένου να τον βοηθήσουν να εξαπολύσει έναν επικίνδυνο ιό κατά της ανθρωπότητας.

Η Τζοάνα Λάμλεϊ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο του διάσημου φωτογράφου Μπράιαν Ντάφι και του σχεδιαστή Jean Muir.

Ντενίζ Ρίτσαρντς – «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός» - 1999

Λίγες ηθοποιοί θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν όπως η Ντενίζ Ρίτσαρντς το ρόλο της εκρηκτικής πυρηνικής φυσικού -ονόματι Δρ. Κρίστμας Τζόουνς στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ στο «Ο Κόσμος δεν είναι αρκετός».

Η δρ Κρίστμας διστάζει να αφήσει τον Μποντ να μπει στον κόσμο της, αφού προσπαθεί να αφοπλίσει πυρηνικές κεφαλές στη Ρωσία και σίγουρα δεν θέλει να της αποσπάσει την προσοχή κάποιος τόσο γοητευτικός όσο ο Βρετανός πράκτορας (που ερμήνευσε ο Πιρς Μπρόσναν).

Τελικά οι δυο τους καταλήγουν να συγκροτήσουν ένα αχτύπητο δίδυμο καθώς η δρ Κρίστμας ακολουθεί τον Μποντ στις ατέλειωτες περιπέτειές τους να βρει και να θέσει εκτός μάχης τον «κακό» Renard που σπέρνει τον τρόμο στο Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Η Ντενίζ Ρίτσαρντς έχει παίξει σε πολλές ταινίες, είχε παντρευτεί τον Τσάρλι Σιν το 2002, απέκτησαν δύο κόρες, τη Σαμ και τη Λόλα, και χώρισαν το 2006.

Χάλι Μπέρι - «Πέθανε μια άλλη μέρα» - 2002

Η Χάλι Μπέρι κατέκτησε μια θέση στο πάνθεον των «Bond Girls», όταν αναδύθηκε από την παραλία της Κούβας με ένα εντυπωσιακό μπικίνι που σφιχταγκάλιαζε τις καμπύλες της μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων και φυσικά του Τζέιμς Μποντ στο «Πέθανε μια άλλη μέρα».

Σε αντίθεση με την αφελή Honey Ryder (το ρόλο που ενσάρκωσε μοναδικά η Oύρσουλα Άντρες) η Jinx είναι μια ικανότατη Αμερικανίδα πράκτορας της NSA που έχει αναλάβει την αποστολή να σκοτώσει τον Βορειοκορεάτη πράκτορα ZAO και ενώνει τις δυνάμεις της με τον 007.

Ο ρόλος της ψηφίστηκε ως ο τέταρτος σκληρότερος γυναικείος του κινηματογράφου και εκτόξευσε τη φήμη της ως σεξοβόμβας. Την ίδια χρονιά η Χάλι Μπέρι κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Χορό των Τεράτων», ενώ εμφανίστηκε και σε ταινίες της σειράς X-Men.

Tζέμα Άρτερτον - «Quantum Of Solace» - 2008

Η Τζέμα Άρτερτον ήταν ένα ακόμη από τα καυτά κορίτσια που ξελόγιασαν τον Τζέιμς Μποντ ερμηνεύοντας τον ρόλο της Strawberry Fields, μιας υπαλλήλου της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6 στο προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βολιβία. Όταν ο Μποντ παρέβη τις εντολές και ταξίδεψε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η Strawberry Fields ανέλαβε να του αποσπάσει την προσοχή, να του ανατρέψει τα σχέδια και να τον στείλει με το πρώτο αεροπλάνο πίσω στο Λονδίνο.

Αλλά αντί για όλα αυτά κατέληξε να τσαλακώσει τα ερωτικά του σεντόνια και μετά από αρκετές περιπέτειες να δολοφονηθεί από τους αντιπάλους του Μποντ, που τη βρήκε καλυμμένη με ένα πηχτό στρώμα πετρελαίου στο κρεβάτι ξενοδοχείου. Ευτυχώς για την ίδια δεν έμεινε μόνον στο ρόλο ενός ακόμη κοριτσιού του Μποντ, καθώς της δόθηκαν ευκαιρίες να παρουσιάσει κι άλλες πτυχές του υποκριτικού της ταλέντου σε αρκετές ταινίες, οι γνωστότερες από τις οποίες ήταν το Prince of Persia, η Τιτανομαχία και «Η επεισοδιακή επιστροφή της Ταμάρα Ντρου» του Στίβεν Φρίαρς.

 

Πολυμέσα