Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:19:13

Η νέα ταινία του 25ου Τζέιμς Μποντ

Οι προετοιμασίες προχωρούν για τα καλά στη νότια Ιταλία, δύο περιοχές της οποίας ετοιμάζονται να δεχτούν τα συνεργεία και τους ηθοποιούς του επόμενου Τζέιμς Μποντ, της 25ης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να φορά για 5η φορά το σμόκιν του διάσημου πράκτορα 007.


Η πόλη Ματέρα της επαρχίας Μπασιλικάτα, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού 2019, και η Γκραβίνα ντι Πούλια, στην Απουλία, επιλέχτηκαν από την κινηματογραφική παραγωγή για να γυριστούν πολλές σκηνές της ταινίας, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δυο κοινοτήτων στον ιταλικό νότο.
«Κατά το παρελθόν φιλοξενήσαμε αρκετές εθνικές και διεθνείς παραγωγές, τώρα θα αντιμετωπίσουμε τον Τζέιμς Μποντ», δήλωσε ο Αλέσιο Βαλέντε, ο δήμαρχος της Γκραβίνα ντι Πούλια.

Παρότι οι λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες των γυρισμάτων κρατούνται ακόμη μυστικές, η ιστοσελίδα της Γκραβίνα αναφέρει ότι στην κοινότητα θα γυριστούν τον «Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο» αρκετές σκηνές της ταινίας που είναι γνωστή μόνο με την κωδική της ονομασία «Μποντ 25».

«Η καθοριστική φάση πλησιάζει», διευκρίνισε ο Βαλέντε μετά μια συνεδρίαση στο δημαρχείο στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι της Lotus Production Srl, της αρμόδιας εταιρίας για την παραγωγή στην Ιταλία του νέου επεισοδίου με τις περιπέτειες του ήρωα που δημιούργησε ο 'Ιαν Φλέμιγνκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, φαίνεται ότι η παραγωγή δεν ενδιαφέρεται για τα διάσημα Trulli, τα εμβληματικά σπίτια με την κωνική στέγη της Απουλίας, αλλά για έναν σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στην κοινότητα.

Ο Βρετανός Ντάνιελ Κρεγκ, που θα υποδυθεί πιθανόν για τελευταία φορά τον πράκτορα 007, αναμένεται να γυρίσει φέτος το καλοκαίρι μερικές σκηνές δράσης στη Ματέρα, μια από τις παλαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου.
Η Ματέρα, που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, είναι γνωστή για τις τρωγλοδυτικές της κατοικίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε μπουτίκ ή πολυτελή ξενοδοχεία.

Η Ματέρα αποτέλεσε το σκηνικό μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, όπως το «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» (1965) του Πιέρ Πάολο Παζολίνι και «Τα Πάθη του Χριστού» (2004) του Μελ Γκίμπσον.

Στην Ιταλία έχουν γυριστεί αρκετές σκηνές ταινιών του Τζέιμς Μποντ: στις όχθες του Τίβερη στη Ρώμη για το πρόσφατο «Spectre», στη Σιένα, τη Βενετία, τη Σαρδηνία, την Κορτίνα ντ΄Αμπρέτσο, το φημισμένο θέρετρο των Δολομιτικών Αλπεων στον βορρά.
Οι ηθοποιοί Ράμι Μάλεκ, Ναόμι Χάρις, Λεά Σεϊντού και Μπεν Γουίσοου παίζουν στην 25η ταινία που σκηνοθετεί ο Αμερικανός Κάρι Φουκουνάγκα και προβλέπεται να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline