Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:13:09

Πριγκίπισσα Χάγια και σεΐχης του Ντουμπάι: το ακριβότερο διαζύγιο

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στη δικαστική μάχη που θα δώσουν στα τέλη Ιουλίου δύο από τις διασημότερες δικηγόρους διαζυγίων της Βρετανίας, για την έκδοση του διαζυγίου της 45χρονης πριγκίπισσας Χάγια της Ιορδανίας και του 69χρονου σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, τον οποίο η σύζυγός του κατηγορεί για κακοποίηση.


Η δικαστική διαμάχη αφορά την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού – την 11χρονη Τζαλίλα και τον 7χρονο Ζαγέντ - τα οποία η 45χρονη μητέρα τους κατάφερε να τα πάρει μαζί της στο Λονδίνο, όταν το έσκασε από το Ντουμπάι πριν λίγες μέρες.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά την διατροφή και το μερίδιο που λάβει από τα δισεκατομμύρια του σεΐχη η 45χρονη πριγκίπισσα, η οποία εγκαταλείποντας τον σύζυγό της, πήρε μαζί της και περίπου 50 εκατ. ευρώ.
Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε τον σύζυγό της επειδή άρχισε να «φοβάται για τη ζωή της», όταν έμαθε την αλήθεια για την κακοποίηση της 33χρονης κόρης του Λατίφα, που προσπάθησε να το σκάσει το 2018 αλλά εντοπίστηκε σε ένα σκάφος ανοιχτά της Ινδίας και παραδόθηκε στο Ντουμπάι και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως.

Ωστόσο, δημοσίευμα των Times, αναφέρει ότι η πριγκίπισσα «είχε έρθει πολύ κοντά» με έναν Βρετανό σωματοφύλακα και έφυγε από την χώρα όταν ο σεΐχης , «έγινε καχύποπτος με την εγγύτητά της με τον σωματοφύλακα της οικογένειας».
Την 45χρονη ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας θα εκπροσωπήσει στα δικαστήρια η βαρόνη Φιόνα Σάκλετον - δικηγόρος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του αδελφού του, Χάρι, αλλά και των βασιλικών διαζυγίων.

Η Σάκλετον το 1996 εξέδωσε το ευνοϊκό διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα καθώς και του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον. Η ίδια είχε εκδώσει και το διαζύγιο του Πολ Μακάρτνεϊ από τη δεύτερη σύζυγό του Χέδερ Μιλς το 2008.
Μία αναλόγου βεληνεκούς δικηγόρος θα εκπροσωπήσει τον κυβερνήτη του Ντουμπάι και θα προσπαθήσει να προασπίσει τα συμφέροντα του πελάτης. Πρόκειται για τη η λαίδη Έλεν Γουόρντ, διάσημη δικηγόρος διαζυγίων των celebrities, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα το 2008.

Η πριγκίπισσα Χάγια διέφυγε από το Ντουμπάι με τη βοήθεια ενός Γερμανού διπλωμάτη και αρχικά ταξίδεψε στη Γερμανία. Από εκεί έφτασε στο Λονδίνο, όπου διαμένει σε πολυτελή ιδιόκτητη κατοικία κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον, μαζί με τα παιδιά της.
Η 45χρονη γαλαζοαίματη της Μέσης Ανατολής και στενή φίλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ετοιμάζεται για την δικαστική μάχη που θα δώσει στο High Court του Λονδίνου, ενάντια στον ισχυρό σύζυγο της και έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline