Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:27:43

Το αρχαιότερο μαργαριτάρι του κόσμου παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά

Το αρχαιότερο μαργαριτάρι του κόσμου, ηλικίας 8.000 ετών, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του εμιράτου.


Το «μαργαριτάρι του Αμπού Ντάμπι» όπως αποκαλείται, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο νησί Μαραουάχ, στ΄ανοιχτά της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αναλύσεις με άνθρακα 14 επέτρεψαν να αποκαλυφθεί ότι τα στρώματα των βράχων απ' όπου προέρχεται το μαργαριτάρι χρονολογούνται 5.600 έως 5.800 χρόνια πριν από την εποχή μας, κατά τη διάρκεια της νεολιθικής εποχής.

Το κόσμημα ανήκει στο Εθνικό Μουσείο Ζάγιεντ και θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά τη διάρκεια έκθεσης με τίτλο "10.000 years of Luxury" (10.000 χρόνια πολυτέλειας) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η βιομηχανία των μαργαριταριών άκμασε στην περιοχή του Κόλπου έως το 1930, χρονιά που έγιναν οι πρώτες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και η εμφάνιση των καλλιεργημένων μαργαριταριών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline