Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:43:49

«Ανθίζουν» 5άστερα, 4άστερα και boutique ξενοδοχεία στην Αθήνα

Χρυσή χρονιά για τα ελληνικά αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία ήταν το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία. Είναι ενδεικτικό ότι εντός του 2019 η επιβατική κίνηση από τα αεροδρόμια υπερέβη τα 65 εκατομμύρια, σημειώνοντας, για πέμπτο συναπτό έτος, ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών.

Την ίδια στιγμή, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 6% συγκριτικά με το 2018, οπότε 24,1 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι τάσεις των τελευταίων ετών στον τουρισμό διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα και για τα ξενοδοχεία, με νέες boutique, τετράστερες και πεντάστερες μονάδες να «ξεπηδούν» διαρκώς στην Αθήνα.

Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν στην Αθήνα το 2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», μόνο μέσα στο 2019 προστέθηκαν συνολικά περίπου 40 νέες, μικρές και μεγάλες, ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική, ενώ και τη νέα χρονιά που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες οι αφίξεις καινούργιων μονάδων αναμένεται να αλλάξουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της πρωτεύουσας.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, στις πολυαναμενόμενες αφίξεις της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel - Mgallery, της εταιρείας Λάμψα του ομίλου Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Sheraton Rhodes Resort κ.ά.),που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου) και θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με διαχειρίστρια τη μεγάλη γαλλική ξενοδοχειακή αλυσίδα Accor.

Η επένδυση, συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», θα προσθέσει στην Αθήνα ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με 158 δωμάτια και 19 σουίτες, ένα εστιατόριο εξαιρετικής αισθητικής στον 9ο όροφο και συνεδριακούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις και events.

«Ανάσταση» και για τα ξενοδοχεία της Ομόνοιας

Ευνοημένη από την αυξημένη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα βγαίνει και η -συχνά παραμελημένη- πλατεία Ομονίας. Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο άμεσο διάστημα θα επαναλειτουργήσει ριζικά ανακαινισμένο και το ιστορικό ξενοδοχείο Acropol στην πλατεία Ομονοίας (Πειραιώς 1), από τη διεθνή αλυσίδα Brown Hotels.
Μέσω του ξενοδοχείου, που μετονομάστηκε σε Brown Acropol, οι ισραηλινοί διαχειριστές του φιλοδοξούν να επανασυστήσουν στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά την ιστορική περιοχή της Ομόνοιας. Το τετράστερο Brown Acropol διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες, συνεδριακούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 450 ατόμων και rooftop bar-restaurant με μοναδική πανοραμική θέα.

Στις νέες αφίξεις ξενοδοχείων περιλαμβάνεται και το Athens Ikon, ένα boutique ξενοδοχείο με πολυτελείς σουίτες που θα λειτουργεί στην οδό Μητροπόλεως 21, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, στην Πλάκα και στην οδό Ερμού. Η μονάδα ανήκει στις οικογένειες των ιστορικών εστιατορίων Αθηναϊκόν. Το Athens Ikon στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο, σε απόσταση αναπνοής από τη Μητρόπολη. Οι σουίτες του, με μέγεθος από 65 τ. μ. έως 80 τ. μ., θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως έξι άτομα η καθεμία.

Το νέο πεντάστερο των Άνω Πατησίων!

Στο δημοσίευμα των «Νέων» επισημαίνεται ότι στις 15 Μαρτίου 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Green Suites Boutique Hotel, πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ανω Πατήσια». Το Green Suites, που κατασκευάζεται στην οδό ΜακΜίλαν 8, θα διαθέτει 45 δωμάτια και σουίτες, rooftop με cafe-bar, πισίνα και πανοραμική θέα της Αθήνας και αίθουσα συνεδρίων.

Επίσης, τα Zoia Aiolou και Zoia Nikiou είναι δύο νέα boutique ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στο κέντρο της Αθήνας. Το Zoia Aiolou θα διαθέτει 30 δωμάτια και rooftop με θέα προς την Ακρόπολη, ενώ το Zoia Nikiou θα φιλοξενηθεί σε εξαώροφο κτίριο 1.758 τ.μ. που κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '60 και μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με 26 δωμάτια.

Ως boutique ξενοδοχείο θα λειτουργήσει μέσα στο 2020, ύστερα από ανακατασκευή, και το κτίριο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φιλοξενούσε την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Όπως εξηγούν «Τα Νέα», πρόκειται για αυτοτελές, επταώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.629 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γενναδίου 4 και Υψηλάντου στο Κολωνάκι και έχει εξαγοραστεί από την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Quest Συμμετοχών, του Θεόδωρου Φέσσα, προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline