Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:16:55

Τελευταίο ντεφιλέ για τον Ζαν Πολ Γκοτιέ

Ο διάσημος σχεδιαστής Ζαν Πολ Γκοτιέ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του ντεφιλέ υψηλής ραπτικής την 22α Ιανουαρίου, έπειτα από 50 χρόνια καριέρας.


«Την 22α Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Σατλέ. Θα είναι επίσης η τελευταία μου επίδειξη» σημειώνει ο ανατρεπτικός μόδιστρος.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ με τον θρυλικό οίκο μόδας του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Όμως, να είστε ήσυχοι, ο οίκος Μόδας Gaultier Paris συνεχίζει, με ένα νέο σχέδιο, του οποίου είμαι ο εμπνευστής και που θα σας αποκαλυφθεί σύντομα», συμπλήρωσε.

This show celebrating 50 years of my career will also be my last. But rest assured Haute Couture will continue with a new concept. pic.twitter.com/PJCC53K4tm
— Jean Paul Gaultier (@JPGaultier) January 17, 2020

Η ανακοίνωση έγινε μεσούσης της Εβδομάδας Μόδας στη γαλλική πρωτεύουσα, λίγο πριν από το ξεκίνημα των ντεφιλέ τη Δευτέρα.
Ο Γάλλος μόδιστρος ηλικίας 67 ετών, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν, θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980 - είναι ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο κορσές που φόρεσε η Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου.

Γιος ενός λογιστή, που μεγάλωσε στο Αρκέιγ (Βαλ ντε Μαρν), κοντά στο Παρίσι κι ο οποίος μυήθηκε πολύ μικρός στη μόδα από την αισθητικό γιαγιά του, δημιούργησε επίσης φούστες για άνδρες το 1984, καθώς για εκείνον «ένας άνδρας δεν φέρει την αρρενωπότητά του στα ρούχα του, ο ανδρισμός βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline