Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:17:52

Αγόρασε ένα Rolex το 1974 για 340 δολάρια και τώρα κοστίζει έως 700.000 δολάρια.

Αυτό θα πει καλή επένδυση: Ένας άνδρας είχε αγοράσει ένα ρολόι Rolex το 1974 έναντι 345,97 δολαρίων και μόλις πρόσφατα ανακάλυψε την αξία του. Η αντίδρασή του στο άκουσμα της τιμής; Ανεκτίμητη.

Απίστευτο: Έδωσε 25 δολάρια για μεταχειρισμένο καναπέ και βρήκε μέσα ένα σπάνιο ρολόι Rolex αξίας 250.000 δολαρίων

Ο συγκεκριμένος άνδρας εμφανίστηκε σε ένα σόου με αντίκες προκειμένου να μάθει την αξία του ρολογιού του. Και μόλις έμαθε ότι η σημερινή του αξίας είναι περίπου 400.000 δολάρια αν βγει σε πλειστηριασμό, ο άνδρας έπεσε στο έδαφος. Αλλά ο εκτιμητής δεν τελείωσε εκεί. Λόγω της εξαιρετικά καλής κατάστασης του ρολογιού, το Rolex μπορεί να πιάσει από 500.000 έως 700.000 δολάρια.

Ο τυχερός άνδρας εμφανίστηκε στην εκπομπή του PBS «Antiques Roadshow» με το αφόρετο Rolex Oyster Cosmograph Reference No. 6263, με την ελπίδα να μάθει την αξία του. Η συγκεκριμένη εκπομπή ταξιδεύει σε όλη την χώρα σε «αναζήτηση των κρυμμένων θησαυρών της Αμερικής». Κατά την διάρκεια του επεισοδίου της Δευτέρας, η εκπομπή βρέθηκε στο Μπονανζάβιλε της Βόρειας Ντακότας.

Αγόρασε το Rolex το 1974 γιατί είχε ακούσει ότι ήταν εξαιρετικό εργαλείο στις καταδύσεις - Δεν το φόρεσε ποτέ γιατί ήταν «πολύ ωραίο»

Εκεί, ο άνδρας, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του είπε ότι αγόρασε το Rolex επειδή είχε ακούσει πως ήταν πολύ καλό για καταδύσεις. Μάλιστα, το είχε παραγγείλει από την βάση ανταλλαγής της Πολεμικής Αεροπορίας τον Νοέμβριο του 1974 και πως έφτασε τελικά τον Απρίλιο του 1975. Αλλά μόλις το έλαβε το Rolex, που κόστισε περίπου ένα μηνιάτικο εκείνη την εποχή ακόμη και με έκπτωση 10%, αποφάσισε πως ήταν «πολύ καλό» για να το βάλει στην θάλασσα. Αντ' αυτού, το κράτησε σε μια θυρίδα για περίπου 40 χρόνια, και το έβγαλε μόνο ελάχιστες φορές για να το ελέγξει.

Το Rolex όχι μόνο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, αλλά ο βετεράνος είχε αποθηκεύσει και όλα τα έγγραφα εγγύησης, το πρωτότυπο φυλλάδιο της Rolex για το Cosmograph, δύο αποδείξεις και τα δύο πρωτότυπα κουτιά στα οποία ήταν αποθηκευμένο.

Παρόμοιο μοντέλο με αυτό του Πολ Νιούμαν
Οι συλλέκτες αγαπούν το συγκεκριμένο ρολόι επειδή ο διάσημος ηθοποιός Πολ Νιούμαν φορούσε ένα παρόμοιο μοντέλο στην ταινία του 1969 «Winning» δήλωσε ο εκτιμητής Πίτερ Πλέινς.

«Είναι το απόλυτο μυθικό εύρημα. Είναι ένα από τα σπανιότερα μοντέλα Paul Newman και σε αυτή την κατάσταση, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο στον κόσμο» πρόσθεσε ο εκτιμητής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline