Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:05:20

Καταδικάστηκε η Μπαρ Ραφαέλι για φοροδιαφυγή: Το διάσημο μοντέλο θα υποχρεωθεί κοινωνικό έργο

Συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές έκλεισε το διάσημο μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι προκειμένου να διευθετήσει την μακροχρόνια υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το Associated Press, το 35χρονο ισραηλινό μοντέλο υποχρεούται να κάνει εκτελέσει 9 μήνες κοινοτικής εργασίας, ενώ η μητέρα της και ατζέντης ταλέντων, Ζίπι Ραφαέλι, θα περάσει 16 μήνες στην φυλακή. Και οι δύο καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων επιπλέον των εκατομμυρίων επιστροφής φόρο που οφείλουν στο Ισραήλ.

Ζούσε στο Ισραήλ αλλά δεν πλήρωνε φόρους

Η υπόθεση στηρίχθηκε στο γεγονός πως η Μπαρ Ραφαέλι παρείχε λανθασμένα φορολογικά στοιχεία με βάση την κύρια κατοικία της κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας της, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που ήταν ζευγάρι με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο από το 2006 έως το 2011.

Το διάσημο μοντέλο κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή στην πατρίδα της, το Ισραήλ

Όπως αναφέρει το AP, στο Ισραήλ, η κατοικία βασίζεται στο εάν κάποιος περνά την πλειοψηφία ενός ημερολογιακού χρόνου στην χώρα. Το διάσημο μοντέλο ισχυρίστηκε ότι δεν περνούσε πολύ καιρό εκεί όσο εργαζόταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ταξιδεύοντας για φωτογραφήσεις σε όλο τον κόσμο, εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά και πολλά άλλα, αλλά οι ισραηλινοί εισαγγελείς διαφωνούν και την κατηγόρησαν για την παροχή εσφαλμένων φορολογικών στοιχείων.

Η πιο όμορφη φοροφυγάς -Συνέλαβαν το μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι γιατί δεν είχε δηλώσει εκατομμύρια δολάρια που απέκτησε στο εξωτερικό
Όσο για την μητέρα της, την Ζίπι κατηγορείται πως δεν αποκάλυψε το δικό της εισόδημα ως πράκτορας της Μπαρ Ραφαέλι, ενώ υπέγραφε μισθώσεις με το όνομα άλλων μελών για να θολώσει την πραγματική κατάσταση διαμονής της κόρης της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορήθηκε για αποτυχία αναφοράς εισοδήματος, αποφεύγοντας την καταβολή φόρων και την βοήθεια κάποιου άλλου για αποφυγή φορολογικών πληρωμών.

Σύμφωνα με το AP, οι δικηγόροι της Μπαρ Ραφαέλι ανέφεραν σε δήλωση: «Κατά την σχετική χρονική περίοδο, η Μπαρ ήταν στην ηλικία των 20, εργαζόταν ως διεθνές μοντέλο και δεν ασχολήθηκε με οικονομικά ζητήματα. Σήμερα αναλαμβάνει την ευθύνη για λάθη που έγιναν».

Το μοντέλο ισχυρίζεται πως έκανε διεθνή καριέρα τότε και πως η μόνιμη κατοικία της ήταν στις ΗΠΑ, και όχι στο Ισραήλ

Στις ΗΠΑ δήλωσε κάτοικος Ισραήλ, στην χώρα της δήλωνε κάτοικος ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο του 2019, η εισαγγελία του Ισραήλ ενημέρωσε την Μπαρ Ραφαέιλ πως εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ακρόασης, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ψευδορκία. Σύμφωνα με την δήλωση του κρατικού εισαγγελέα εκείνη την εποχή, το διάσημο μοντέλο είπε στους υπαλλήλους της εφορίας του Ισραήλ πως ήταν κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2009 έως το 2012, ενώ στους αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι ήταν κάτοικος Ισραήλ.

Από το 2006-2011, η Μπαρ Ραφαέλι- που πλέον είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά- ισχυρίστηκε ότι ζούσε με τον τότε φίλο της, Λεονάρντο ντι Κάπριο, αλλά η Jerusalem Post ανέφερε πως αξιωματούχοι πίστευαν ότι έμενε στο Τελ Αβίβ σε ένα διαμέρισμα που ανήκει στην οικογένειά της.

Η Ραφαέλι κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Ιούλιο για υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων κατά την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό, με σκοπό να αποφύγει τη φορολόγησή της στο Ισραήλ. Είχε δηλώσει ένοχη, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να μην φυλακιστεί αλλά να καταδικαστεί μόνο σε πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ (610.000 ευρώ). Επιπλέον, θα πρέπει να καταβάλει και τους φόρους που οφείλει. Η συμφωνία αυτή εγκρίθηκε σήμερα από δικαστήριο του Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα έσοδά τους εκτός της χώρας. Όμως οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι το τοπ μόντελ και η μητέρα της δήλωναν πλαστή διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν μικρότερους φόρους.

Ένοχη και η μητέρα της Ραφάελι

Η μητέρα της Ραφαέλι, η Τζίπι, που επίσης δήλωσε ένοχη και διαπραγματεύτηκε την ποινή της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών και σε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων σέκελ. Η Μπαρ Ραφαέλι θα ξεκινήσει να εκτίει την ποινή της στις 21 Σεπτεμβρίου, μετά την εβραϊκή Πρωτοχρονιά. Με την καταδίκη της κλείνει μια υπόθεση που κράτησε πολλά χρόνια, αφού η Ραφαέλι είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline