Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  22:14:33

Μους σοκολάτας με ουίσκι: Το αγαπημένο επιδόρπιο της βασίλισσας Ελισάβετ φτιάχνεται πανεύκολα

Δεν είναι κρυφό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπά τις εκλεκτές γεύσεις. Οι συνταγές που απολαμβάνει η κεφαλή της Μεγάλης Βρετανίας δεν μένουν πλέον κρυφές χάρη στο Internet και τα social media.


Ο πρώην βασιλικός σεφ, Darren McGrady, μοιράζεται συχνά τις συνταγές που δημιουργούσε για την Ελισάβετ κατά τη θητεία του στο Παλάτι.
Πρόσφατα, είχε αποκαλύψει το αγαπημένο φαγητό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Χάρι, όταν ήταν παιδιά, στο κανάλι του στο Youtube.
Αυτή τη φορά, έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή για το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Ελισάβετ με βασικό συστατικό -τι άλλο;- τη σοκολάτα. Όσο πιο σκούρα τόσο το καλύτερο.

Πρόκειται για μια διαφορετική μους με σοκολάτα και ουίσκι. «Μεθυσμένη» μους σοκολάτας μπορείς να την πεις!
Η συνταγή είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει λιωμένη σοκολάτα, αυγά, κρέμα γάλακτος, λίγο καφέ και ουίσκι (Drambuie στη συγκεκριμένη περίπτωση) που χτυπιούνται μαζί μέχρι να συνδυαστούν.

Στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνει τον διαλυμένο καφέ σε λίγο νερό και το ουίσκι. Στη συνέχεια, σε ξεχωριστά μπολ, ο σεφ χτυπά την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, πριν προσθέσει και τα δύο στη σοκολάτα για να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ και αφράτο επιδόρπιο.
Στη συνέχεια, το γλυκό μπαίνει στο ψυγείο και σερβίρεται με σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.

Οι σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν τη συνταγή για το αγαπημένο της γλύκισμα με φρούτα -Από τα περίφημα garden tea party

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline