Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  00:44:45

Βαρύ πένθος για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά τον γιο του, έχασε και τη νύφη του

Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της εγγονής Λουίζ η οποία «έχασε» τη μητέρα της σε ηλικία μόλις 46 ετών- Το 2008 είχε πεθάνει ο πατέρας της και γιος του Γάλλου ηθοποιού σε ηλικία 37 ετών.

Nέο χτύπημα για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά την απώλεια του γιου του Γκιγιόμ, πέθανε και η 47χρονη νύφη του, η ηθοποιός Ελιζ Βεντρ. Την είδηση έκανε γνωστή η εγγονή του Λουίζ που πλέον έμεινε ορφανή.

Η 19χρονη Λουίζ ζει μία ακόμα οικογενειακή τραγωδία. Με ένα σπαραξικάρδιο μήνυμα στα social media, έκανε σήμερα γνωστή την απώλεια της μητέρας της Ελίζ Βεντρ, συζύγου του επίσης πρόωρα χαμένου Γκιγιόμ που έφυγε από πνευμονία στις 13 Οκτώβρη του 2008, σε ηλικία 37 ετών.

«Μαμά σήμερα πέταξες μακριά για να με κοιτάζεις από εκεί ψηλά. Η ζωή χωρίς εσένα και τον μπαμπά θα είναι σκληρή, μου το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο αν και ξέρω ότι πάντα θα είσαι εκεί, ό,τι και να μου συμβεί. Ο Θεός μόνο ξέρει την αγάπη που είχαμε οι δυο μας, είσαι αναντικατάστατη δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Θα ζεις πάντα μέσα μου», έγραψε μεταξύ άλλων στο μακροσκελέστατο κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η αγαπημένη εγγονή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Λίγα λεπτά πριν την ανάρτησή της, η 19χρονη Λουίζ είχε ανεβάσει φωτογραφία με τη μητέρα της να χαμογελά ευτυχισμένη στον φακό, θέλοντας προφανώς να είναι αυτή και η εικόνα που η ίδια θέλει να κρατήσει από την 47χρονη Ελίζ. Οι αιτίες του θανάτου της ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά η είδηση έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στα Γαλλικά media που κάνουν λόγο για τα απανωτά χτυπήματα στην οικογένεια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος πριν λίγες μέρες βαφτίστηκε και Χριστιανός Ορθόδοξος ως μόνιμος κάτοικος πια Ρωσίας.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός που τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στην Λουίζ, ποτέ δεν έκρυψε την θυελλώδη σχέση που είχε με τον αδικοχαμένο γιο του που ποτέ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βάρος του διάσημου επιθέτου του. Βίαιος, επιθετικός και χρήστης ηρωίνης, από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που συχνά τον έφεραν αντιμέτωπο ακόμα και με τις Αρχές. Το 2003 καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση γιατί πυροβόλησε κάποιον σε καυγά. Εξαιτίας του εθισμού του με την ηρωίνη, η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά, σε σημείο που αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το πόδι του ως τη γάμπα και να περπατάει με τεχνητό μέλος. Σε μικρή ηλικία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ τον έπαιρνε μαζί του στα γυρίσματα ταινιών όπου πρωταγωνιστούσε και του έδωσε ακόμα και κάποιους μικρούς ρόλους όπως στην ταινία «Συρανό».

Τίποτα, όμως, δεν ήταν ικανό να καταβάλει τους εσωτερικούς του δαίμονες αφού οι κρίσεις κατάθλιψης, τα διατροφικά προβλήματα, ο αλκοολισμός και το άγχος ήταν συνεχής βραχνάς για την οικογένεια Ντεπαρντιέ. Σε ηλικία 17 ετών συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για κατοχή και εμπορία ηρωίνης. Οι συλλήψεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του τον ανάγκασαν να κάνει 17 φορές εγχείρηση στα πόδια του. Όλα αυτά τα χρόνια οι προστριβές και οι τσακωμοί με τον διάσημο ηθοποιό που προσπαθούσε να τον ισορροπήσει ήταν συνεχείς και σφοδροί. Η μητέρα του Ελίζαμπεθ έχει δηλώσει ότι τα παιδιά υπέφεραν επειδή ζούσαν στη σκιά του τεράστιου πατέρα. «Αν το ήξερα, θα αποκαλούσα τα παιδιά μου Ντυράν, όχι Ντεπαρντιέ. Τα παιδιά μου Γκιγιόμ και Ζυλί έβλεπαν πάντα τον εαυτό τους μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα του πατέρα τους και είχαν την αίσθηση ότι δεν υπήρχαν».

Ο Γκιγιόμ εκτός από κάποιες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, έγραφε και μουσική και τα χνάρια του ήθελε να ακολουθήσει και η κόρη του Ελίζ όπως δήλωσε σε κοινή της συνέντευξη με τον διάσημο παππού της στο Γαλλικό Gala το 2017. Ο Γκιγιόμ έφυγε τελικά από πνευμονία αφού ο οργανισμός του ήταν εντελώς εξασθενημένος. «Ο Γκιγιόμ, δυστυχώς, δεν έζησε όσο έπρεπε. Οι δυό μας είχαμε και αγάπη και προβλήματα. Τώρα, που η εικόνα του επανέρχεται έχω ένα αίσθημα αρμονίας και ειρήνης. Δεν είναι φυσικό τα παιδιά να πεθαίνουν πριν τον πατέρα. Είναι δύσκολο αίσθημα», δήλωνε τότε ο Γάλλος αστέρας.

Η Λουίζ ήταν μόλις 7 χρονών όταν έφυγε ο πατέρας της, οι μνήμες της είναι λίγες σε σχέση με όσα έζησε μέχρι σήμερα δίπλα στη μητέρα της. Θυμάται, όμως, την παρουσία του και την φωνή του ενώ όπως δήλωσε. πολλές φορές ξυπνούσε τη νύχτα και τον έβλεπε να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι της. Σε εκείνη τη συνέντευξη μάλιστα στο Gala ο Ζεράρ είπε απευθυνόμενη στην εγγονή του: «Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μόνο όμορφες αναμνήσεις. Ο πατέρας σου αδικήθηκε από τις γαλλικές αρχές. Από την δικαιοσύνη και από την αστυνομία. Δεν μπόρεσε ποτέ πραγματικά να συνέλθει από αυτό. Αλλά σε διαβεβαιώνω ότι ο πατέρας σου ήταν ποιητής, ένας πραγματικός επαναστάτης... Ο Γκιγιόμ δεν ήταν ποτέ ένα τέρας, η ζωή είναι τέρας και εκείνος δεν την άντεξε». Σήμερα, που έφυγε η μητέρα της και πρώην σύζυγος του Γκιγιόμ από τη ζωή, η 19χρονη είναι πια ορφανή. Και μόνη παρηγοριά της ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που έμαθε στο πετσί του από πολύ νωρίς ότι η ζωή είναι όντως τέρας που ή θα σε σκοτώσει ή θα μάθεις να ζεις μαζί του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline