Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:39:33

Ούρσουλα Άντρες: Το θρυλικό μπικίνι του πρώτου "Bond girl" βγαίνει στο σφυρί

Θυμάστε τη σκηνή από το «Δρ Νο», που η Ούρσουλα Άντρες έβγαινε από τη θάλασσα της Καραϊβικής ως "Bond girl" μαγνητίζοντας το βλέμμα του Σον Κόνερι - και των θεατών- μ' ένα κατάλευκο μπικίνι, μια ζώνη με καταδυτικό μαχαίρι και κρατώντας στα χέρια ένα όστρακο;

Αυτό το θρυλικό μπικίνι, που φορούσε η διάσημη Ελβετή ηθοποιός ενσαρκώνοντας την Χάνεϊ Ράιντερ, το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην πρώτη κινηματογραφική του περιπέτεια το 1962, βγαίνει τον επόμενο μήνα στο σφυρί μέσω Διαδικτύου, λόγω των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Και σύμφωνα με τον Οίκο Δημοπρασιών Profiles in History του Λος Άντζελες δεν αποκλείεται να πιάσει από 300.000 έως και μισό εκατομμύριο δολάρια!

oursoula«Πρόκειται για το διασημότερο μαγιό στην ιστορία, ενώ αυτή είναι ίσως η πλέον αξιομνημόνευτη σκηνή από όλες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Η Ούρσουλα Αντρες έκανε το μπικίνι αποδεκτό στις παραλίες του κόσμου, σε μία εποχή κατά την οποία διατηρούσε ακόμη στοιχεία μεταπολεμικού συντηρητισμού, ενώ αυτή δημιούργησε το φαινόμενο των κοριτσιών του Μποντ», λέει ο Μπράιαν Τσέινς, που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό του ιστορικού μπικίνι, που κολακεύει κάθε σωματότυπο.

H Ούρσουλα Άντρες ως «Χάνεϊ Ράιντερ» στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ το 1962

Η ίδια η Ούρσουλα Αντρες – η γυναίκα που καταβρόχθιζε τα αρσενικά, όπως την έχουν χαρακτηρίσει - αποφάσισε το 2001 να πουλήσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο το μπικίνι, το οποίο είχε στην κατοχή της από το 1962. Άλλα αντικείμενα από ταινίες Τζέιμς Μποντ που θα βγουν «στο σφυρί» στο Λος Αντζελες είναι οι πιτζάμες με μονόγραμμα «J.B.», που φόρεσε ο Ρότζερ Μουρ στην ταινία «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (εκτιμώμενη τιμή αγοράς 10.000 με 15.000 δολάρια), το σακάκι που φόρεσε ο «κακός» της ταινίας «Τα διαμάντια είναι παντοτινά», Ερνστ Μπλόφελντ (20.000 με 30.000 δολάρια) και η υπενδεδυμένη με στρας και κρύσταλλα κάπα της Τζέιν Σέιμουρ πάλι στο «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (60.000 με 80.000 δολάρια). Η σπανιότητα αντικειμένων και κοστουμιών από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ και η επιμονή των συλλεκτών να τα αποκτήσουν έχουν αυξήσει τις τιμές σε ασυνήθιστα επίπεδα.

To θρυλικό μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες δίπλα σ' εκείνο που φορούσε η Χάλι Μπέρι στο «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Πέθανε μια άλλη μέρα» σε έκθεση στο Λονδίνο το 2012 .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline