Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:26:53

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβάλλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ζευγάρια που δεν συγκατοικούν – Οι όποιες συναντήσεις με φίλους και οικογένεια θα γίνονται εκτός οικίας.

Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ακόμη και σε ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί αλλά δεν συγκατοικούν, επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση του συγχρωτισμού διαφορετικών νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους σε περιοχές της δεύτερης ή της τρίτης βαθμίδας, όπου επιτρέπεται η συνάντηση σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπονται οι συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους, με τον περιορισμό των έξι ατόμων και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Ερωτηθείς για το εάν άτομα που βρίσκονται σε σχέση και μένουν στα hotspots κορωνοϊού θα κληθούν να μείνουν μήνες χωρίς να συναντηθούν σε εσωτερικό χώρο, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανέφερε: «Θα το έθετα με διαφορετικό τρόπο ότι οι κανόνες σημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανάμιξη μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών σε εσωτερικό χώρο, αλλά όπως είπα, υπάρχουν περιορισμοί και όσους ανήκουν στη σφαίρα υποστήριξης, και σε έναν αριθμό περιπτώσεων, στη σφαίρα υποστήριξης εντάσσονται και άτομα που μένουν χωριστά».

Στόχος των μέτρων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, είναι να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών, ενώ σύμφωνα με τις επιστημονικές συμβουλές, υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση του ιού σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρούνται μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline