Σάββατο 20 Απριλίου 2024  17:05:11

Η Κέιτ Μπλάνσετ υποστηρίζει την ταινία για ελληνικά «Μήλα»

Η πολυβραβευμένη αυστραλέζα ηθοποιός αναλαμβάνει ρόλο executive producer της ταινίας του Χρήστου Νίκου. Ο Αρης Σερβετάλης στην πρωτότυπη αφίσα της ταινίας «Μήλα».

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή που η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα», για την οποία είχαμε εκφραστεί θετικότατα, προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας ανοίγοντας το τμημα των Οριζόντων.
Ενα καινούργιο νέο έγινε μόλις γνωστό για την ταινία και ίσως να σημάνει πολλά για το μέλλον της: η αυστραλέζα ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, γνωστή για τις ερμηνείες της σε ταινίες όπως η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η «Βαβέλ», η «Κάρολ» και οι «Θλιμμένη Τζασμίν« και «The aviator» για τις οποίες έχει κερδίσει τα δύο Οσκαρ της, θα διατελέσει χρέη executive producer (διευθύντρια παραγωγής) για την ταινία του Νίκου.

mhlaΣύμφωνα με την εταιρία παραγωγής της ταινίας, η Μπλάνσετ θα αναλάβει προσωπικά την προώθηση της ταινίας στην Αμερική και τα φετινά Όσκαρ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films.

Η Μπλάνσετ ήταν στην Βενετία ως πρόεδρος του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος. Είδε τα «Μήλα» και εξέφρασε τον θαυμασμό της για αυτήν μιλώντας για «μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία, [...] και δηλώνει περήφανη που θα εκπροσωπήσει το μοναδικό αυτό, όσο και πρωτότυπο ντεμπούτο, βοηθώντας να μοιραστεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η μοναδική αυτή ματιά για τον κόσμο εκεί έξω».

Τα «Μήλα», που πλέον έχουν βρει διανομή σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο -και θα κυκλοφορήσουν στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment-, συνεχίζουν το δυναμικό τους φεστιβαλικό ταξίδι που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο από τη Βενετία, συνεχίστηκε στο Telluride Film Festival και στο φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ έκανε στάσεις στα φεστιβάλ της Ζυρίχης, του Αμβούργου, της Αδελαίδας, του Σικάγο, -που επέλεξε την ταινία ως το μοναδικό ντεμπούτο για το επίσημο διαγωνιστικό της πρόγραμμα-, του Τόκιο, και πρόσφατα του απόλυτα υπολογίσιμου AFI (American Film Institute) Festival, που προτείνει εκείνες τις ταινίες που φτάνουν μέχρι τα Όσκαρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline