Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει η σύζυγος του Σον Κόνερι: Είχε άνοια, δεν ήταν ζωή γι' αυτόν... Έφυγε όπως ήθελε

Η σύζυγος του θρύλου της μεγάλης οθόνης, Σερ Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών, το βράδυ του Σαββάτου αποχαιρέτησε τον ηθοποιό έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, αποκαλύπτοντας τον άνισο αγώνα που έδινε με την άνοια.

Αποκαλύπτοντας πώς οι τελευταίοι μήνες του είχαν σημαδευτεί από την άνοια, η Μισελίν Ροκμπρίν, που ήταν παντρεμένη με το βραβευμένο με Όσκαρ αστέρα επί 45 χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν ζωή γι' αυτόν. Δεν ήταν σε θέση να εκφραστεί τελευταία. Τουλάχιστον πέθανε στον ύπνο του και έφυγε τόσο γαλήνια... Ήμουν μαζί του όλη την ώρα και απλά έφυγε. Ήταν αυτό που ήθελε».

«Είχε άνοια και αυτό είχε επιπτώσεις πάνω του. Ικανοποιήθηκε η τελευταία του επιθυμία να φύγει ήσυχα» πρόσθεσε.

Η 91χρονη γαλλομαροκινή ζωγράφος, η οποία γνώρισε τον Σκωτσέζο ηθοποιό το 1970 σε ένα τουρνουά γκολφ και έγινε η δεύτερη σύζυγός του, πρόσθεσε: «Ήταν εντυπωσιακός και είχαμε μια υπέροχη ζωή μαζί. Ήταν ένας άνδρας υπόδειγμα. Θα είναι πολύ δύσκολο χωρίς αυτόν, το ξέρω. Αλλά (η ιστορία της υγείας του) δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και έφυγε ήρεμα».

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα είχε δημοσιεύει μια άλλη σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του σταρ, που το τελευταίο διάστημα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον φωτογραφικό φακό λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Σε αυτήν την φωτογραφία αποτυπώνεται μια ακόμα γλυκιά οικογενειακή στιγμή: Ο Σον Κόνερι ποζάρει με τον γιο του Τζέισον στα 89α γενέθλιά του. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό να χαμογελά γλυκά σηκώνοντας τον δείκτη του χεριού του ψηλά στον αέρα, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο γιος του και η σύντροφος του γιου του, Φιόνα Άπτον.

Ο γιος του σταρ έκανε την εξής δήλωση εχθές στο BBC σχετικά με τον χαμό του πατέρα του: «Όλοι προσπαθούμε να κατανοήσουμε το τεράστιο συμβάν, αφού είναι ακόμα πάρα πολύ πρόσφατο, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν ήταν καλά εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια θλιβερή μέρα για όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον μπαμπά μου και μια μεγάλη απώλεια για όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο που απολάμβαναν το υπέροχο χάρισμα που είχε ως ηθοποιός».

Πολυμέσα