Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:50:11

Τι απαντά ο Κώστας Τσόκλης μετά το σάλο για τις δηλώσεις περί θανάτου από κορωνοϊό

Για τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε πει πως θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί, μίλησε στο MEGA ο γνωστός εικαστικός, Κώστας Τσόκλης.

Για τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε πει πως θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί, μίλησε στο MEGA ο γνωστός εικαστικός, Κώστας Τσόκλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσόκλης εξηγεί πως τόνισε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία» λέει μιλώντας στο MEGA.
«Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχει περάσει αυτή η εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα του ήρθε» συμπληρώνει.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων με τον εικαστικό να κατηγορείται για ναρκισσισμό και εγωπάθεια.
«Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν "βλάκα" νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα και όλα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» υπογράμμισε.
Τέλος, ο διεθνούς φήμης εικαστικός τονίζει ότι ήθελε να υπερασπιστεί τους ηλικιωμένους.

«Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν πια να είναι "άχρηστοι" ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τρους όλη την σοφία την ανθρώπινη» καταλήγει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline