Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:20:46

Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος δεν παντρεύτηκε την Καμίλα, την κράτησε ερωμένη και επέλεξε την Νταϊάνα

Η ζωή του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα βρέθηκε στο επίκεντρο της τέταρτης σεζόν του Netflix, εγείροντας πλήθος ερωτημάτων.

«Συνέβησαν πραγματικά όλα αυτά στη βασιλική οικογένεια;» διερωτήθηκαν αρκετοί τηλεθεατές, οι οποίοι ανυπομονούσαν να δουν τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Σύμφωνα με το The Crown ο πρίγκιπας Κάρολος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Καμίλα, πριν τον γάμο του με την Νταϊάνα. Η σχέση ανάμεσα στον Κάρολο και την Καμίλα ξεκίνησε πριν ο πρίγκιπας συναντήσει την Νταϊάνα και τελικά κατέληξε σε γάμο το 2005. Είχαν παρεμβληθεί δύο άλλοι γάμοι, τέσσερα παιδιά, δύο διαζύγια και ένας τραγικός θάνατος, αυτός της Νταϊάνα.

Η σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα

Ο Independent εξηγεί ότι πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα συναντήθηκαν, πρώτη φορά, μέσω κοινού φίλου σε έναν αγώνα πόλο στο πάρκο Windsor Great, το 1970. Η 23χρονη Καμίλα πήγε στον Κάρολο τον χαιρέτησε και αμέσως του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες για αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Αλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο. Η έλξη μεταξύ των δύο ήταν αμοιβαία, με τον πρίγκιπα Κάρολο να θαυμάζει ιδιαίτερα τον εξωστρεφή χαρακτήρα της, ενώ και οι δύο είναι λάτρεις του κυνηγιού.

Γιατί δεν παντρεύτηκαν

Οι δυο τους στη συνέχεια πήγαιναν μαζί σε αρκετούς αγώνες πόλο, ενώ αργότερα συναντιούνταν κρυφά στο κτήμα του Λόρδου Μαουντμπάτεν. Οι ρομαντισμοί, ωστόσο, σε αυτούς τους κοινωνικούς κύκλους είναι περίπλοκοι...

Φημολογήθηκε ότι η εικόνα της Καμίλα ως «κορίτσι των πάρτι» και η χαμηλότερη κοινωνική της θέση συνέβαλαν στην πίεση στον πρίγκιπα να επιλέξει μια διαφορετική νύφη.

Όπως βλέπουμε στο πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του The Crown, ο μέντορας και πατρική φιγούρα για τον πρίγκιπα Κάρολο, λόρδος Μαουντμπάττεν, τον ενθάρρυνε να βρει ένα «όμορφο και γλυκό κορίτσι».

Ο βασιλικός βιογράφος Κρις Γουίλσον είχε εμφανιστεί πιο ωμός: «Η Καμίλα δεν είχε κανένα βασιλικό γονίδιο και δεν ήταν παρθένα» και «όσο και παράξενο και να φαίνεται, στις αρχές του 1970 θέλαμε η πριγκίπισσα της Ουαλίας να μην έχει κοιμηθεί με κανέναν άλλον».

Και οι δυο τους, πάντως, Καμίλα και Κάρολος, δεν φέρεται να πίστεψαν ποτέ, ότι θα παντρευτούν.

Η όποια σχέση είχαν αναπτύξει έληξε όταν ο πρίγκιπας Κάρολος εντάχθηκε στο βασιλικό ναυτικό. Πριν φύγει για την Καραϊβική, αντί να ζητήσει από την Καμίλα να τον περιμένει να γυρίσει σε οκτώ μήνες, φέρεται να απέφυγε να εκφράσει τη δύναμη των συναισθημάτων του. Εφυγε και η απουσία του έδωσε την ευκαιρία στην Καμίλα να επανασυνδεθεί με τον Αντριου Πάρκερ Μπόοουλς...

Ο πατέρας της Καμίλα είχε βάλει σκοπό να κάνει γαμπρό του τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς. Θέλοντας να του ασκήσει πίεση, λέγεται ότι δημοσίευσε στους Τimes μια ψευδή αναγγελία γάμου.

Ο Μπόουλς πιέστηκε και το Μάρτιο του 1973, ενώ ακόμη ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν με το ναυτικό στην Καραϊβική, έκανε πρόταση γάμου στην Καμίλα. Η Καμίλα δέχθηκε και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο.

Ο Κάρολος υπηρετούσε ακόμη στην Καραϊβική όταν έμαθε ότι η Καμίλα ετοιμάζεται να παντρευτεί. Και ήταν ακόμη ερωτοχτυπημένος μαζί της. Ωστόσο, έκρυψε και πάλι τα συναισθήματά του, γράφοντάς της μια επιστολή στην οποία ανέφερε ότι προφανώς η μοίρα είχε αποφασίσει ότι αυτή η ευτυχισμένη, ειρηνική και αμοιβαία σχέση θα διαρκούσε μόνο έξι μήνες.

Η Καμίλα παντρεύτηκε λοιπόν τον Μπόουλς, έκανε παιδιά μαζί του αλλά το ειδύλλιο με τον Κάρολο συνεχίστηκε. Ο Κάρολος είχε βαφτίσει μάλιστα τον γιο της Καμίλα ενώ το ειδύλλιο φέρεται να είχε την ευλογία του Μπόουλς.

Πότε παντρεύτηκαν πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα

Η Καμίλα χώρισε με τον αξιωματικό Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, το 1995, ενώ έναν χρόνο μετά ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε διαζύγιο με την Νταϊάνα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η σχέση τους και οι γάμοι και των δύο ήταν γνωστό ότι είχαν καταρρεύσει. Το 1995, όμως, ο πρίγκιπας ήταν κάθετος. Η σχέση με την Καμίλα δεν ήταν «υπό διαπραγμάτευση».

Οι φήμες, πάντως, λένε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είδε με «καλό μάτι» την Καμίλα, μάλιστα, φημολογείται ότι δεν ήθελε να την δει μπροστά της. Ο βιογράφος Μπάουερ ισχυρίζεται ότι μια νύχτα του 1995, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας τσακώθηκαν άγρια, με τον Κάρολο να της ζητά να μην παρεμβαίνει στη σχέση τους. Η διαμάχη τους κράτησε μέχρι τον θάνατο της Νταϊάνα, ωστόσο, ο «πάγος» προς την Καμίλα δεν «έλιωνε».

Η κατάσταση καλυτέρευσε, το 2000, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ, που αρνιόταν να παραβρεθεί στις ίδιες εκδηλώσεις με την Καμίλα (δεν είχε πάει καν στα 50α γενέθλια του Καρόλου το 1998) δέχθηκε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί της, σε μια γιορτή για τον τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο.

Πέντε χρόνια μετά, πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα παντρεύτηκαν σε μια κλειστή τελετή στο κάστρο Γουίνδσορ παρουσία των παιδιών του και της βασίλισσας.

Πλέον, πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα κλείνουν 15 χρόνια έγγαμου βίου, έχοντας μια ζωή σαν μυθιστόρημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline