Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:20:06

Ομπάμα: Δηλώνει έτοιμος να εμβολιαστεί σε τηλεοπτική μετάδοση. Και οι Κλίντον- Μπούς

Θέλει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου γύρω από το εμβολιαστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ - Στην ίδια γραμμή και οι Μπους - Κλίντον.

Έτοιμος να εμβολιαστεί και, μάλιστα, σε τηλεοπτική μετάδοση, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα είπε σε συνέντευξή του, ότι σκοπεύει να εμβολιαστεί όταν το φάρμακο θα είναι διαθέσιμο και ενθάρρυνε όλους τους Αμερικανούς να πράξουν το ίδιο, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά της Covid-19.

«Θα το κάνω», δήλωσε ο 59χρονος Ομπάμα στο «The Joe Madison Show», σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη. «Μπορώ να το κάνω live στην τηλεόραση ή να το βιντεοσκοπήσω, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη» συμπλήρωσε. «Αυτό που δεν εμπιστεύομαι είναι η Covid».

Τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αποτελούν μια άμεση παρέμβαση που στοχεύει στην αντιμετώπιση του σκεπτικισμού και της παραπληροφόρησης γύρω από τα εμβόλια, καθώς τα κράτη προετοιμάζονται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους τις επόμενες εβδομάδες.

Στην ίδια γραμμή και οι Μπους - Κλίντον

Ένας εκπρόσωπος του Τζορτζ Ου. Μπους είπε στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, 74 ετών σήμερα, είναι διατεθειμένος να «διαφημίσει» τα εμβόλια κατά της Covid-19. «Τα εμβόλια θα πρέπει στην αρχή να κριθούν ασφαλή και να χορηγηθούν σε όσους έχουν προτεραιότητα. Ο πρόεδρος Μπους θα περιμένει τη σειρά του και θα εμβολιαστεί εθελοντικά μπροστά στις κάμερες», είπε ο Φρέντι Φορντ.

Ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Έιντζελ Ουρένα, είπε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος θα εμβολιαζόταν δημοσίως «αν κάτι τέτοιο μπορεί να ωθήσει όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Ένα άρθρο στην εφημερίδα Washington Post καλούσε σήμερα τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 78 ετών και τη μέλλουσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, να εμβολιαστούν «σε ζωντανή σύνδεση» για να πείσουν τους σκεπτικιστές. Πολλοί στις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline