Σάββατο 20 Απριλίου 2024  09:35:41

Καταγγέλλουν τη Wall Street Journal για σεξιστικό άρθρο κατά της Τζιλ Μπάιντεν -Τι έγραψαν

Σάλος έχει προκληθεί με ένα άρθρο γνώμης στη Wall Street Journal που αποκαλεί τη μέλλουσα Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν «παιδάκι», ενώ αμφισβητεί το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί τον όρο «δρ» μπροστά από το όνομά της. Πολλοί έσπευσαν να καταγγείλουν το άρθρο ως «σεξιστικό».

Το άρθρο, με τίτλο «Υπάρχει γιατρός στον Λευκό Οίκο; Όχι, εάν χρειάζεσαι πτυχίο Ιατρικής», που γράφτηκε από τον Τζόζεφ Επστάιν, έναν πρώην αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Northwestern (στο οποίο δίδασκε επί 30 χρόνια, όπως ο ίδιος έγραψε), υποτίθεται πως θέλει να προσφέρει στην Τζιλ Μπάιντεν «μια μικρή συμβουλή». Ξεκινώντας, αποκαλεί τη μέλλουσα Πρώτη Κυρία ως «Μαντάμ Πρώτη Κυρία-κυρία Μπάιντεν-Τζιλ-παιδάκι», και συνεχίζει προτείνοντας να εγκαταλείψει το «δρ» μπροστά από το όνομά της.

«Το δρ Τζιλ Μπάιντεν ακούγεται και μοιάζει απατηλό, για να μην πούμε κωμικό», γράφει ο Επστάιν. Και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι το πτυχίο σας είναι Ed.D, διδάκτωρ εκπαίδευσης, που λάβατε από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ μέσω μιας διατριβής με τον ασυμβίβαστο τίτλο "Διατήρηση φοιτητών σε επίπεδο κοινοτικού κολεγίου: Ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών". Ένας σοφός κάποτε είπε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκαλείται "δρ" εκτός εάν έχει ξεγεννήσει παιδί. Σκεφτείτε το, δρ Jill, και αφήστε τον τίτλο».

Η έμμεση απάντηση της Τζιλ Μπάιντεν

Χθες το βράδυ, η Τζιλ Μπάιντεν απάντησε έμμεσα στο Twitter: «Μαζί, θα χτίσουμε έναν κόσμο όπου τα επιτεύγματα των θυγατέρων μας θα εορτάζονται, αντί να μειώνονται».

Together, we will build a world where the accomplishments of our daughters will be celebrated, rather than diminished.

— Dr. Jill Biden (@DrBiden) December 14, 2020
Η διευθύντρια επικοινωνίας της Τζιλ Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, κατήγγειλε το άρθρο ως «σεξιστικό και ντροπιαστικό», ενώ ο Μάικλ ΛαΡόζα, εκπρόσωπος της Μπάιντεν στην ομάδα μετάβασης, προχώρησε περισσότερο και ζήτησε να δοθεί μια συγγνώμη από την εφημερίδα, λέγοντας πως η Wall Street Journal θα πρέπει να ντρέπεται για τη σεξιστική επίθεση.

Αντ' αυτού, ο επικεφαλής της editorial σελίδας της εφημερίδας υπερασπίστηκε το άρθρο γνώμης του Επστάιν, λέγοντας πως η κριτική για ένα κομμάτι σε ένα «σχετικά μικρό θέμα» είναι υπερβολική, και κατηγόρησε το στρατόπεδο Μπάιντεν για πολιτικοποίησή του.

Αντιδράσεις για το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένα κύμα επικρίσεων πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας το άρθρο για σεξισμό και ρατσισμό. Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν και η Χίλαρι Κλίντον, που έγραψε: «Το όνομά της είναι δρ Τζιλ Μπάιντεν. Συνήθισέ το».

Her name is Dr. Jill Biden. Get used to it.

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) December 13, 2020
Άλλα εξέχοντα δημόσια πρόσωπα επίσης εξέφρασαν την άποψή τους. Η Μπερνίς Κινγκ, κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τουίταρε στην Τζιλ Μπάιντεν: «Ο πατέρας μου ήταν δόκτωρ χωρίς να είναι γιατρός. Και το έργο του ωφέλησε πολύ την ανθρωπότητα. Το ίδιο και το δικό σας».

Dear @DrBiden: My father was a non-medical doctor. And his work benefited humanity greatly. Yours does, too. pic.twitter.com/LD8eBt6ew2

— Be A King (@BerniceKing) December 13, 2020
Ο Νταγκ Έμχοφ, που αναμένεται να γίνει ο «Δεύτερος Κύριος», ως σύζυγος της εκλεγμένης αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, είπε πως η Τζιλ Μπάιντεν έχει κερδίσει τα πτυχία της «με σκληρή δουλειά... Αυτό το κομμάτι δεν θα είχε γραφτεί ποτέ για έναν άνδρα».

Dr. Biden earned her degrees through hard work and pure grit. She is an inspiration to me, to her students, and to Americans across this country. This story would never have been written about a man. pic.twitter.com/mverJiOsxC

— Doug Emhoff (@DouglasEmhoff) December 12, 2020
Αμφισβητεί τα λεγόμενά του και το πανεπιστήμιο στο οποίο εργάστηκε
Ίσως, όμως, η πιο σκληρή κριτική προήλθε από τον παλιό εργοδότη του Επστάιν, το Πανεπιστήμιο Northwestern, το οποίο ανέφερε ότι δεν έχει διδάξει εκεί σχεδόν 20 χρόνια. Σε δήλωσή του, το αγγλικό τμήμα δήλωσε ότι επικρίνει το άρθρο για την Τζιλ Μπάιντεν, «καθώς και τη μείωση των δεόντως κερδισμένων πτυχίων σε οποιονδήποτε τομέα, από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο».

Το προφίλ του Επστάιν στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, όπου είχε καταχωριστεί ως «ομότιμος λέκτορας», αφαιρέθηκε αργότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Γκούρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline