Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ χωρίς δικηγόρους μια εβδομάδα πριν τη δίκη

Πέντε δικηγόροι που εργάζονταν για την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ στην δίκη του στη Γερουσία, αποχώρησαν από την νομική ομάδα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, αφήνοντας μετέωρη την υπεράσπισή του λίγο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας.

Ο Μπατς Μπόουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα του Τραμπ, λέγοντας πως η απόφαση πάρθηκε «κοινή συναινέσει».

Σύμφωνα με το CNΝ, τρεις ακόμη δικηγόροι αποχώρησαν από την νομική ομάδα: οι Τζος Χάουαρντ, Τζόνι Γκράσερ και Γκρεγκ Χάρις. Το αμερικανικό δίκτυο, αναφερόμενο στις αποχωρήσεις, κάνει λόγο για διαφωνίες ως προς τη στρατηγική που θα ακολουθούνταν ενόψει της δίκης, ενώ σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα όνομα δικηγόρου που θα αναλάβει την υπεράσπιση του τέως προέδρου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι νομικοί του εκπρόσωποι κατά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, Πατ Τσιπολόνε και Πάτρικ Φίλμπιν δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει μετέωρη την νομική ομάδα υπεράσπισης του Τραμπ, καθώς ετοιμάζεται για τη δίκη που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου στην Γερουσία για να εξετάσει ένα άρθρο κατηγορίας που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Στήριξη από Ρεπουμπλικανούς

«Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να κατηγορήσουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από την εξουσία είναι εντελώς αντισυνταγματικές και τόσο επιζήμιες για τη χώρα μας», δήλωσε, από την πλευρά του ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.
«Στην πραγματικότητα, 45 γερουσιαστές έχουν ήδη ψηφίσει ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, αλλά δεν έχουμε λάβει τελική απόφαση για τη νομική μας ομάδα, η οποία θα ληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Σαράντα πέντε Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να εμποδίζουν να διεξαχθεί η δίκη του Τραμπ, σε μια επίδειξη της ενότητας του κόμματος που ορισμένοι χαρακτήρισαν σαφή ένδειξη ότι ο τέως πρόεδρος δεν θα καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο.

Πολυμέσα