Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:21:24

Οι παντόφλες και ο πίνακας του σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ενα ζευγάρι παντόφλες του σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ της δεκαετίας του 1950 και ένα ποτήρι μπράντι με τα αρχικά του θρυλικού Βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα. Οι μπλε βελούδινες παντόφλες και το ποτήρι φέρουν τα αρχικά WSC και η αξία τους εκτιμάται από 7.000 έως 15.000 λίρες.

Οι βελούδινες παντόφλες και ένα ποτήρι μπράντι που ανήκαν στον Βρετανό πρωθυπουργό σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ θα δημοπρατηθούν από τον οίκο δημοπρασιών Bellmans στο Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου την επόμενη εβδομάδα.

Τα αντικείμενα της περιόδου των δεκαετιών του 1950 και του 1960 είναι μονογραμμένα. Οι μπλε βελούδινες παντόφλες με τα αρχικά WSC φέρουν τη σφραγίδα του γνωστού σχεδιαστή παπουτσιών από το Μέιφερ Νικολάους Τούκζεκ και η αξία τους εκτιμάται στις 10.000 με 15.000 λίρες. Το ποτήρι μπράντι του Βρετανού πρωθυπουργού, επίσης διακοσμημένο με τα αρχικά WSC από λευκό σμάλτο, φέρει την υπογραφή «E Pope» και η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στις 7.000 με 10.000 λίρες. Τα δύο αντικείμενα θα προσφερθούν στη διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Bellmans στις 9 Μαρτίου.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη, πούλησε τον δερμάτινο χαρτοφύλακα του Τσώρτσιλ της δεκαετίας του 1940 στην τιμή των 28.000 δολαρίων.

Το ποτήρι μπράντι του Ουίνστον Τσώρτσιλ είναι διακοσμημένο με το μονόγραμμα WSC από λευκό σμάλτο και φέρει την υπογραφή «E Pope» (φωτ. A.P. Photo / Matt Dunham).

Τα προσωπικά αντικείμενα του Τσώρτσιλ τυγχάνουν μεγάλης ζήτησης στις δημοπρασίες και οι πίνακες ζωγραφικής του πρώην πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι, με πιο πρόσφατη την πώληση του έργου του με τίτλο «Ο Πύργος του Τεμένους Κουτουμπία» αντί 7 εκατομμυρίων λιρών σε δημοπρασία του οίκου Christies στο Λονδίνο. Η τιμή πώλησης του πίνακα ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερη από τη μέγιστη εκτίμηση πριν από την πώληση και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ για άλλο πίνακά του που ήταν μόλις κάτω από το ποσό των 1,8 εκατ. λιρών σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's το 1990.

Εκπρόσωπος του Christies τον χαρακτήρισε «το σημαντικότερο έργο του Τσώρτσιλ, καθώς εκτός από τη διακεκριμένη προέλευσή του, είναι το μοναδικό τοπίο που ζωγράφισε κατά τη διάρκεια του πολέμου». Ο Τσώρτσιλ είχε εμπνευστεί από την πόλη του Μαρόκου και ζωγράφισε το έργο μετά τη Διάσκεψη στην Καζαμπλάνκα το 1943.
«Τόσο οι πίνακες ζωγραφικής του όσο και τα προσωπικά του αντικείμενα έχουν ανέβει σημαντικά σε αξία από την προηγούμενη δημοπρασία του οίκου Sotheby's το 1990. Αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει κανείς τα υπέροχα αυτά αντικείμενα και επομένως περιμένουμε να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Τζούλιαν Ντινίν, ειδικός και υπεύθυνος για την πώληση των αντικειμένων στον οίκο Bellmans.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline