Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:11:47

Η συνέντευξη έπληξε και τον πρίγκιπα Κάρολο

Το μοναδικό άλλο μέλος της οικογένειας που είδε να μειώνεται η δημοφιλία του ήταν ο πατέρας του Χάρι, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 42% των ερωτηθέντων είχε πλέον αρνητική άποψη για εκείνον συγκριτικά με το 49% με θετική γνώμη.

Σε ό,τι αφορά τη 94χρονη βασίλισσα, το 80% των ερωτηθέντων τη συμπαθούν, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο Γουίλιαμ, και η σύζυγός του Κέιτ ήταν δημοφιλείς για τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε εν μέρει και πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης της Βρετανία, έδειξε ότι η στήριξη στη μοναρχία συνολικά παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητη, με το 63% των ερωτηθέντων να στηρίζει τον θεσμό και το 25% να επιθυμεί εκλεγμένο αρχηγό κράτους.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια ανησυχητικά στοιχεία για τη βασιλική οικογένεια. Στη νεότερη ηλικιακή ομάδα των συμμετεχόντων, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ ενός εκλεγμένου αρχηγού κράτους ήταν υψηλότερο απ' ό,τι υπέρ της μοναρχίας -ποσοστό 42% έναντι 37% για τη μοναρχία- αν και το YouGov ανέφερε ότι η διαφορά είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline