Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:56:18

Ιβάνκα Τραμπ: Με προσεκτικά βήματα ετοιμάζει την ολική επαναφορά της στην πολιτική σκηνή

Η Ιβάνκα Τραμπ χαρακτηρίζεται από τα media ως «καλύτερη μάνατζερ του εαυτού της» - Πώς χτίζει μέρα με την ημέρα την εικόνα της με σκοπό να επιστέψει στο προσκήνιο - Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πληθώρα δημοσιεύματων υποστηρίζουν ότι επιχειρεί να ανανεώσει το προφίλ της με τη «βοήθεια» συγκεκριμένων παπαράτσι. Η κόρη Τραμπ βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο Μαϊάμι με την οικογένειά της

Παρά την πτώση του πατέρα της και την αποπομπή του από τον Λευκό Οίκο, η επιχειρηματίας και στενή σύμβουλος του τέως προέδρου φημολογείται ότι δεν έχει εγκαταλείψει τις πολιτικές της φιλοδοξίες. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε η αμερικανική κοινή γνώμη φαίνεται να έχει εγκαταλείψει το ενδιαφέρον της για εκείνη.

Χθες, η Ιβάνκα βρισκόταν για πάνω από 24 ώρες στην κορυφή του Twitter. Ο λόγος; Ένα δημοσίευμα της ομογενούς δημοσιογράφου Αλαϊνα Δημοπούλου, η οποία ανέφερε ότι οι πρόσφατες κινήσεις της είναι προσεχτικά ενορχηστρωμένες. Το ντύσιμο, οι ανέμελες οικογενειακές φωτογραφίες, οι αυθόρμητοι περίπατοι στην αμμουδία, όλα, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ. στοχεύει σε κάτι υπερκομματικό, έναν θεσμικό ρόλο που θα της επιτρέψει να ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης!

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, προκειμένου να καλλιεργήσει ένα προφίλ που θα επιτρέψει την ολική επαναφορά της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε αντίθεση με τα αδέρφια της Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, η Ιβάνκα έχει υιοθετήσει ένα διακριτικό προφίλ, μετά την μετακόμισή της από την Ουάσινγκτον. Δεν αναρτά φωτογραφίες στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια, ενώ έχει αρνηθεί όλες τις προσκλήσεις για συνεντεύξεις. Παρ' όλα αυτά, βρίσκεται παντού. Συγκεκριμένοι παπαράτσι την ακολουθούν κατά πόδας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υπονοήσει ότι με κάποιους από αυτούς συνεργάζεται, χαρίζοντας οικογενειακές στιγμές.

Ως αποτέλεσμα, κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση φωτογραφίες. Αυτές είναι ιδιαίτερα κολακευτικές και διαφοροποιούν την εικόνα που είχε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο. Με αθλητικά παπούτσια ή και ξυπόλιτη παίζει με τα παιδιά της, αθλείται, ψαρεύει, παίζει γκόλφ και ούτω κάθεξής. Χαρακτηρίζεται από τα μίντια ως η «καλύτερη μάνατζερ του εαυτού της».

Ειδικά τώρα που έχει την ευκαιρία να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της. Ο τελευταίος είναι διατεθειμένος να την στηρίξει, ακόμα και από τα παρασκήνια αν χρειαστεί. Η Ιβάνκα γνωρίζει ότι και άλλα μέλη της οικογένειάς της επιθυμούν να εμπλακούν με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα χρησιμοποιήσει εναλλακτική πόρτα εισόδου στην πολιτική αρένα.

Πολύ κοντά φαίνεται να βρίσκεται και η συγγραφή όχι ενός, αλλά δύο βιβλίων: ένα από τον σύζυγο και ένα άλλο από την ίδια. Δεν είναι μυστικό ότι κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λευκό Οίκο. Στόχος του βιβλίου θα είναι να αναδείξει τον ρόλο της σε αυτόν, ο οποίος παρέμεινε ούτε λίγο, ούτε πολύ ακατανόητος και τα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε.

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το τί ακριβώς έκανε η Ιβάνκα. Γιατί συνόδευε διαρκώς τον πατέρα της στα ταξίδια, πόσο μάλλον εκπροσωπώντας τον; Αναμένεται λοιπόν να τονίσει τη συμβολή της και πιθανολογείται ότι θα αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της, όπου αυτό καταστεί αναγκαίο. Θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην αποκατάσταση της πληγείσας εικόνας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει ανεπιθύμητη στη Νέα Υόρκη, όπου και διέμενε.

Όπως και να έχει, μία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις του ζεύγους Ιβάνκα - Τζάρεντ που τους απέφερε από 160 έως 600 εκατομμύρια, δεδομένου ότι οι πληροφορίες είναι ασαφείς και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά. Η επιρροή ήταν ένα ακόμα κέρδος. Ένδεικτικό είναι το παράδειγμα της προσωπικής εταιρείας της Ιβάνκα.

Το 2016, μετά την απρόσμενη νίκη του πατέρα της, είχε δηλώσει ότι εγκαταλείπει την εταιρεία ένδυσής της. Επιθυμούσε να στηρίξει αφιλοκερδώς τον πατέρα της. Αποδεικνύεται ότι παρέμεινε στην εταιρεία, η οποία της απέφερε και κάποια εκατομμύρια. Κεφαλοποιώντας τη δύναμη και τις γνωριμίες του Λευκού Οίκου, έκανε ανοίγματα σε αγορές. Η εταιρεία της βρέθηκε να διεκδικεί μία θέση στην Κίνα, αμέσως μετά την επίσκεψη της Ιβάνκα σε αυτή, στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου. Με ένα σμπάρο, δύο τριγόνια...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline