Σάββατο 20 Απριλίου 2024  09:02:31

Το σπίτι της Λαμπέτη στο Κολωνάκι γίνεται boutique ξενοδοχείο ''Villa Lambeti'' το 2022

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει αυστηρούς όρους στο πλαίσιο της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η αλλαγή χρήσης από κατοικία σε μονάδα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ύστερα από ένα «μαραθώνιο» αδειοδοτήσεων το 2022, πιθανότατα, πρόκειται να λειτουργήσει ως boutique ξενοδοχείο το επιβλητικό νεοκλασικό, όπου έζησε η Έλλη Λαμπέτη στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής σε σχεδιασμό Κρίστιαν Χάνσεν των αρχών του περασμένου αιώνα, στην οδό Δελφών γωνία με Διδότου. Αγοράστηκε 4,55 εκατ, ευρώ.

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με την Έλλη Λαμπέτη, που έφυγε από τη ζωή το 1983. Εκεί, όπου έχει αφήσει την σφραγίδα της η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, πρόκειται να λειτουργήσει η ''Villa Lambeti'' από την εταιρεία ''Hotelising'', έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline