Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:36:27

Το ρολόι των 12.000 δολαρίων που «τρέλανε» τους κατασκόπους

Τι πληροφορίες μπορεί να δώσει ένα IWC Schaffhausen Portofino για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στον πλανήτη; Όταν πρόκειται για το αξίας 12.000 δολαρίων ρολόι που φορά ο πρόεδρος της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, η απάντηση είναι «πολλές».

Τις τελευταίες ώρες, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών έχουν βάλει κυριολεκτικά στο μικροσκόπιο το ακριβό ελβετικό ρολόι που φορά ο 37χρονος δικτάτορας.

Ο λόγος είναι γιατί στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, η οποία έγινε έπειτα από μεγάλη απουσία, ο Κιμ φαινόταν αισθητά αδυνατισμένος, φουντώνοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και καιρό για την κατάσταση της υγείας του. Οι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν ότι σε αυτές τις νέες φωτογραφίες του, ο πρόεδρος της Β. Κορέας εμφανίστηκε να έχει σφίξει το λουράκι του ρολογιού του στον καρπό του.

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να το κουμπώσει σε διαφορετική τρύπα, θεωρείται η σαφέστερη μέχρι στιγμής ένδειξη ότι ο Κιμ έχει χάσει βάρος, είτε εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που εδώ και καιρό φημολογείται ότι αντιμετωπίζει ή στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να περιορίσει τα κιλά του και να βελτιώσει την υγεία του.
Οι κατάσκοποι της Ν. Κορέας παρακολουθούν στενά κάθε πιθανή ένδειξη γύρω από τη σταθερότητα του αυταρχικού και μυστικοπαθούς καθεστώτος της γειτονικής τους χώρας.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, μάλιστα, είχαν ενημερώσει τον Νοέμβριο τους βουλευτές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζυγίζει 140 κιλά, αφού έχει πάρει περίπου 50 κιλά αφότου ανέβηκε στην εξουσία, το 2011.

Με δεδομένο ότι η οικογένειά του εμφανίζει ιστορικό καρδιοπαθειών, το βάρος του Κιμ είναι ένας παράγοντας τον οποίο οι κατάσκοποι παρακολουθούν ανελλιπώς. Άλλωστε, το γεγονός ότι είναι μανιώδης καπνιστής δεν μπορεί παρά να λειτουργεί επιβαρυντικά για την υγεία του. Ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, πιστεύεται ότι πέθανε από καρδιά το 2011.

«Οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών θέλουν να ξέρουν εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αρκετά υγιής για να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ καιρό», λέει αναλυτής του κορεάτικου NK News. «Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο εάν δεν είναι υγιής; Και πώς επηρεάζει αυτό την ασφάλεια στην περιοχή, με δεδομένο ότι η Β. Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα;».

Οι φήμες γύρω από την υγεία του Κιμ φούντωσαν πέρυσι, όταν ο 37χρονος ηγέτης εξαφανίστηκε για διάστημα 20 ημερών, χωρίς να εμφανιστεί καν στις εκδηλώσεις για την επέτειο των γενεθλίων του παππού του και ιδρυτή του κράτους της Β. Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. Τότε, τα μέσα της Ν. Κορέας είχαν ισχυριστεί ότι ο Κιμ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, ενώ όταν τελικά εμφανίστηκε, οι δημοσιογράφοι εντόπισαν ένα σημάδι στον καρπό του, που στήριξε τη θεωρία αυτή.

Από την άλλη, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί απλά να αποφάσισε να χάσει βάρος σε μία προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του εντός συνόρων, όπου οι κάτοικοι της Β. Κορέας αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline