Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:41:06

Τέλος στους ημίγυμνους «αγγέλους» της Victoria's Secret

Η εταιρεία προσανατολίζεται στη δημιουργία εσωρούχων για κάθε τύπο σώματος, ακόμη και για εγκύους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τους διάσημους «αγγέλους» της, τα ευειδή σούπερ μόντελ που επιδείκνυαν τα προϊόντα της, εγκαταλείπει η μάρκα γυναικείων εσωρούχων Victoria's Secret, αντικαθιστώντας τους με διάσημες γυναίκες που έγιναν περισσότερο γνωστές για τα επιτεύγματα και το ταλέντο τους παρά για το καλλίγραμμο σώμα τους. Οι γυναίκες αυτές θα συνεργάζονται εφεξής με την εταιρεία εσωρούχων, σε μια προσπάθεια να ορίσουν εκ νέου την έννοια του «σέξι».

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Victoria's Secret έχοντας αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις για την προώθηση φαλλοκρατικών στερεοτύπων στις διαφημιστικές εκστρατείες της. Η εταιρεία εκφράζει τώρα την ελπίδα να γίνει «διεθνής υποστηρίκτρια» του κινήματος ενδυνάμωσης των γυναικών, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της, Μάρτιν Ουότερς.

«Οταν ο κόσμος άλλαζε, καθυστερήσαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Είχαμε υποχρέωση να πάψουμε να ασχολούμαστε με αυτό που ζητούν οι άνδρες και να εστιάσουμε σε αυτό που επιθυμούν οι γυναίκες», είπε ο Ουότερς. Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στη νέα εκστρατεία δεν θα αποκαλούνται πλέον «άγγελοι», αλλά «συνεταιρισμός VS», ενώ θα συμβουλεύουν την εταιρεία, θα εμφανίζονται σε διαφημίσεις και θα προωθούν τη Victoria's Secret στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία έχει ήδη υποστεί ριζική ανανέωση, με τον διορισμό νέας ηγετικής ομάδας, που απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες. Η 35χρονη παίκτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ Μέγκαν Ράπινοου, που θα συμμετέχει στον «συνεταιρισμό VS», σημειώνει: «Το μήνυμα της Victoria's Secret ήταν βλαβερό, πατριαρχικό, σεξιστικό και απευθυνόταν στο ανδρικό κοινό και στις επιθυμίες του».

Η εταιρεία αντιμετώπισε οξεία κριτική για τη στάση της αυτή, όπως και για τις σχέσεις του ιδιοκτήτη της, Λέσλι Ουέξνερ, με τον παιδεραστή Τζέφρι Επστάιν, καθώς και για τις καταγγελίες περί ατμόσφαιρας εκφοβισμού και σεξισμού στα αρχηγεία της εταιρείας από τον Ουέξνερ.

Οι νέες πρωτοβουλίες της Victoria's Secret θα αφορούν τη δημιουργία και διαφήμιση εσωρούχων για κάθε τύπο σώματος, ακόμη και για εγκύους. Στον «συνεταιρισμό», εκτός από τη Ράπινοου, που ηγήθηκε πρόσφατα εκστρατείας κατά των μισθολογικών διακρίσεων εις βάρος γυναικών στον επαγγελματικό αθλητισμό, θα συμμετέχει και η Ινδοαμερικανίδα ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα.

Το διάσημο «ντεφιλέ» των ημίγυμνων μοντέλων της Victoria's Secret δεν πρόκειται, πάντως, να καταργηθεί, καθώς στελέχη της εταιρείας φιλοδοξούν να το επαναφέρουν με διαφορετική μορφή, που δεν θα θίγει την αξιοπρέπεια των μοντέλων, μέσα στο 2022.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline