Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:01:59

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πήγε στο Διάστημα, έμεινε μερικά λεπτά και γύρισε σε 1,5 ώρα

O πρώτος δισεκατομμυριούχος άνθρωπος που πετά στο Διάστημα, και μάλιστα με το δικό του διαστημικό σκάφος, έγινε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον χθες, γράφοντας ιστορία και κάνοντας την αρχή για τα διαστημικά ταξίδια.

Ο 70χρονος Μπράνσον και 5 συνεργάτες του από την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic έφτασαν σε υψόμετρο 86 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού –αρκετά ψηλά ώστε να βιώσουν τρία έως τέσσερα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και να δουν την καμπυλότητα της Γης– και στη συνέχεια επέστρεψαν στην επιφάνεια του πλανήτη.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και το υπόλοιπο πλήρωμα του διαστημικού σκάφους

«Το όλο πράγμα ήταν απλώς μαγικό» είπε χαρούμενος ο Ρίτσαρντ Μπράνσον κατά την επιστροφή του με το διαστημικό σκάφος Unity. Η σύντομη πτήση –το ταξίδι στο διάστημα διήρκησε περίπου 15 λεπτά ή περίπου όσο ήταν η πρώτη διαστημική πτήση των ΗΠΑ του Άλαν Σέπαρντ το 1961– ήταν μια διαφημιστική επιτυχία για τη Virgin Galactic, η οποία σχεδιάζει να ξεκινήσει τα διαστημικά ταξίδια επί πληρωμή το επόμενο έτος.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έγινε το πρώτο άτομο που πέταξε στο Διάστημα με το δικό του διαστημόπλοιο, νικώντας τον Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, κατά 9 ημέρες. Έγινε επίσης ο δεύτερος 70χρονος που ταξίδεψε στο Διάστημα (ο αστροναύτης Τζον Γκλεν είχε πετάξει με διαστημικό λεωφορείο σε ηλικία 77 ετών το 1998).

Ο Μπέζος έστειλε τα συγχαρητήριά του, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να μπω στο κλαμπ», αν και πριν από μερικές ημέρες κατέφυγε στο Twitter για να απαριθμήσει τους τρόπους με τους οποίους πιστεύει ότι οι τουριστικές βόλτες στο διάστημα με την εταιρεία του θα είναι καλύτερες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline