Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:03:15

Χουάν Κάρλος η πρώην ερωμένη του - Τον κατηγορεί για παράνομη παρακολούθηση

Η Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταιν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας παχυλή αποζημίωση και κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατά του τέως βασιλιά της Ισπανίας - Τον κατηγορεί ότι με εντολή του την παρακολουθούν από το 2012 οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βρετανία.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, κατηγορώντας τον πρώην μονάρχη και τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες γα παράνομη παρακολούθηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταιν υπέβαλε μήνυση τον Δεκέμβριο του 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ωστόσο το δικαστήριο ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης τη Δευτέρα.

Η 56χρονη πρώην ερωμένη του Κάρλος τον κατηγορεί μεταξύ άλλων για παρενόχληση «από το 2012 έως σήμερα», συμπεριλαμβανομένων απειλών και δυσφήμισης, και «παράνομη μυστική παρακολούθηση από πράκτορες του πρώην βασιλιά και της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών».

Η Γερμανοδανή επιχειρηματίας ζητά παχυλή αποζημίωση και κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην εραστή της.

Από την πλευρά του, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Αν και η υπόθεση επικεντρώνεται στις συναλλαγές του Χουάν Κάρλος, ο οποίος αποχώρησε από τον θρόνο το 2014, θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες του γιου του, βασιλιά Φελίπε, να αποκαταστήσει το κύρος της βασιλικής οικογένειας μετά από μια σωρεία σκανδάλων που αμαυρώνουν την εικόνα των ισπανικών Ανακτόρων.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι η πληρωμή 65 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 από τον Χουάν Κάρλος στην τότε ερωμένη του χρησιμοποιώντας κεφάλαια που προήλθαν από ένα δώρο 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον τότε Ισπανό βασιλιά από τον αείμνηστο βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας το 2008.

Η Βίτγκενσταιν κατηγορεί επίσης τον Χουάν Κάρλος ότι της είχε τάξει ότι «ήθελε να διασφαλίσει ότι η ίδια και τα παιδιά της θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά ανησυχούσε ότι η οικογένειά του θα αμφισβητούσε οτιδήποτε της άφηνε στη διαθήκη του, μετά το θάνατό του».

Η ίδια υποστηρίζει επίσης ότι ο Χουάν Κάρλος της ζήτησε στη συνέχεια τα χρήματα πίσω.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι, αφού η ίδια αρνήθηκε να του τα δώσει, την κατηγόρησε ψευδώς ότι έκλεψε τα χρήματα και την δυσφήμησε στην οικογένεια και τους επιχειρηματικούς της εταίρους, καθώς και στον Βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό, όπως λέει, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του εισοδήματός της από την εργασία της ως «στρατηγική σύμβουλος προσώπων της υψηλής κοινωνίας και κορυφαίων εταιρειών σε όλο τον κόσμο».

Αν και το ποσό που διεκδικεί η Γερμανοδανή πρώην ερωμένη του Κάρλος δεν έχει γίνει γνωστό, πηγές ισχυρίζονται ότι ποντάρει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η σχέση τους έλαβε τέλος το 2009.

Τώρα η Κορίνα κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην μπορεί ο ίδιος και οι Ισπανοί μυστικοί πράκτορες να επικοινωνούν μαζί της, να την παρακολουθούν, να την δυσφημούν, να την παρενοχλούν ή να την προσεγγίζουν σε απόσταση 150 μέτρων από τον τόπο διαμονής της.

Η ίδια υποστηρίζει επίσης ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, την απείλησε λέγοντάς της ότι οι συνέπειες γι' αυτήν δεν θα είναι καλές «αν δεν κάνει αυτό που ο ίδιος ήθελε».

Τέλος, η Βίτγκενσταιν ισχυρίζεται ότι ο Σουλτάνος του Ομάν αγόρασε ένα διαμέρισμα ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών στο Knightsbridge του Λονδίνου, για να το χρησιμοποιεί ο Χουάν Κάρλος. Πρόσθεσε ότι ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας της ζήτησε να πληρώσει προκαταβολή για χρεώσεις υπηρεσιών ύψους 200.000 λιρών για το διαμέρισμα, αλλά η ίδια αρνήθηκε.

Ποια είναι η Γερμανίδα που στέλνει στα δικαστήρια τον τέως βασιλιά της Ισπανίας;

Η Κορίνα Βιτγκενστάιν είναι Γερμανίδα επιχειρηματίας και αποτελεί ενεργό μέλος του διεθνούς τζετ σετ. Όμορφη, κομψή και υπερβολικά κοκέτα φοράει κολιέ από σμαράγδια που στοιχίζει πάνω από 400.000 ευρώ.Τους τελευταίους μήνες διαμένει στο Λονδίνο.

Το σκάνδαλο με την ξανθιά Γερμανίδα ήρθε να επιδεινώσει την εικόνα που είχε από καιρό θρυμματιστεί για τα ισπανικά Ανάκτορα.

«Ξέραμε από καιρό ότι ο Χουάν Κάρλος είχε ερωμένες. Αλλά τώρα αυτό έγινε δημόσιο και η αλλαγή είναι σοβαρή», είχε σχολιάσει ο ισπανικός Τύπος αναφερόμενος στην ανάρμοστη σχέση τους όταν είχε αποκαλυφθεί.

Η Κορίνα γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη ως Κορίνα Λάρσον από πατέρα ουγγροΔανό και μητέρα Γερμανίδα. Μετά τις σπουδές της στην Ελβετία και μια θητεία στην εταιρεία L'Oréal-Paris, γνωρίζει σε ηλικία 22 ετών έναν πλούσιο Βρετανό επιχειρηματία, τον Φίλιπ Άντικινς. Εκείνος της προσφέρει το πρώτο όπλο για κυνήγι και γίνεται το πάθος της.

Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Γκερτ Φλικ, δισεκατομμυριούχος κληρονόμος μια γερμανικής οικογένειας η οποία πλούτισε χρησιμοποιώντας Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσιά της.

Σε τρίτο γάμο η Κορίνα παντρεύεται το 2000 έναν πρίγκιπα της παλιάς αριστοκρατίας της Γερμανίας, τον Καζιμίρ τσου Ζάιν Βίτγκενσταιν. Αποκτά έτσι χαρακτηριστικά βασιλικά και την αποκαλούν «πριγκίπισσα».

Το 2004 γνωρίζει στη Νότια Γερμανία τον Χουάν Κάρλος και η νέα περιπέτεια αρχίζει.

Το 2009 λαμβάνει τέλος η σχέση τους όμως ακόμη και σήμερα η Κορίνα κυνηγάει τον πρώην εραστή της...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline