Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:09:41

8 Μαΐου αποχωρεί το PKK

Την 8η Μαΐου θα ξεκινήσει η αποχώρηση των ανταρτών του ΡΚΚ από τα εδάφη της Τουρκίας. Η συμφωνία θα τηρηθεί, τουλάχιστον από την πλευρά των Κούρδων. Το ανακοίνωσε από το Βόρειο Ιράκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο Μουράτ Καράγιλαν, ηγετική μορφή του ΡΚΚ.

 

Νωρίτερα, ένα πρακτορείο ειδήσεων που διατηρεί σχέσεις με την οργάνωση είχε μεταδώσει επικαλούμενο ανακοίνωση του PKK ότι η αποχώρηση θα αρχίσει την 5η Μαΐου.

Ο Καράγιλαν είπε πως το ΡΚΚ θέτει έξι σημεία για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αυτής. Τα σημεία αυτά είναι η αποχώρηση των ανταρτών, η έναρξη της αποχώρησης την 8η Μαΐου και η ολοκλήρωσή της «το συντομότερο», η έλευση των ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ και η συμβολή της τοπικής κυβέρνησης, η αποχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από επιθέσεις κατά τη διαδικασία της αποχώρησης, η αποχή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας από στρατιωτικές δραστηριότητες «στο Κουρδιστάν» και τέλος η παρακολούθηση της διαδικασίας εκ μέρους ανεξάρτητων παρατηρητών.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline