Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  18:01:19

Αυτό είναι το διατροφικό πρόγραμμα της καλλίγραμμης Charlize Theron

Η εντυπωσιακή και καλλίγραμμη Charlize Theron βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Ποιες είναι οι διατροφικές της συνήθειες στις οποίες οφείλει το πραγματικά εντυπωσιακό σώμα που συντηρεί όλα αυτά τα χρόνια και δείχνει άλλωστε στις ταινίες που πρωταγωνιστεί, που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση;

Πρωτεΐνες και σαλάτες

Η διατροφή της βασίζεται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά ενώ τρώει πολλές πρωτεΐνες. Πίνει πολλά smoothies φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα, αποφεύγει το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το ψωμί και τα ζυμαρικά.

Μια υγιεινή προσέγγιση στη διατροφή της

Η Charlize Theron δεν κάνει ποτέ αυστηρές δίαιτες αλλά έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο ακολουθεί συστηματικ, με στόχο τη μακροζωία και την αποφυγή ασθενειών. Στα 45 της και με ύψος 1,75 διατηρεί το βάρος της στα 61 κιλά.
Η διάσημη ηθοποιός αγαπά το φαγητό και μιλάει συχνά για τις διατροφικές της προτιμήσεις ενώ συχνά ποστάρει και φωτογραφίες στα social. Αν και είναι υπέρμαχος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, κάποιες φορές κάνει και τις παρασπονδίες της. Έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι λατρεύει τα παϊδάκια αλλά και τα γαριδάκια και τα πατατάκια!
Τι τρώει η Charlize Theron μια τυπική μέρα της εβδομάδας

Πρωινό
Βρώμη
Φρούτα

Δεκατιανό
Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Φρούτα

Μεσημεριανό
Ψάρι/ Κρέας
Σαλάτα χωρίς dressing
Λαχανικά στον ατμό

Απογευματινό
Φρούτα

Βραδινό
Σαλάτα
Λαχανικά

Παράλληλα, ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες στη διατροφή τους, συμβουλές διατροφολόγων για υγιεινή ζωή και καλλίγραμμο σώμα.
Δεν τρώει πολλούς υδατάνθρακες
Μέσα στην ημέρα καταναλώνει περιορισμένη ποσότητα υδατανθράκων και μάλιστα προτιμά να τους καταναλώνει το πολύ μέχρι το μεσημέρι. Παράλληλα, φροντίζει να προσλαμβάνει βιταμίνη C από τις τροφές της ώστε να ρυθμίζεται σωστά η κυκλοφορία της κορτιζόλης στο αίμα.

Η δίαιτα των 5 σημείων (5 factor diet)

Είναι η αγαπημένη δίαιτα των διασημοτήτων του Χόλιγουντ. Και την αγαπάει και η Charlize Theron. H φιλοσοφία της βασίζεται στην κατανάλωση 5 γευμάτων την ημέρα, που το καθένα έχει 5 διαφορετικά διατροφικά στοιχεία (υδατάνθρακες με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη -, άπαχη πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη). Αυτά διατηρούν την ενέργειά της όλη μέρα ενώ την κρατούν χορτάτη, χωρίς να καταναλώνει πολλές θερμίδες.

Ωμοφαγία
Τρώει πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, προτιμά να τα εντάσσει συνήθως σε σαλάτες.
Φυσικά, ανάλογα με τις ανάγκες της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, έχει χρειαστεί να τροποποιήσει το διατροφικό πρόγραμμά της. Η διατροφή συνδυάζεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης, διάρκειας 60-90', 4-5 φορές την εβδομάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline