Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:08:08

Αγγελική Φράγκου: Η καπετάνισσα πίσω από τον μεγαλύτερο στόλο της Wall Street

Στα τέλη του 2020 η Lloyd's την κατέτασσε 25η στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Και τώρα η Αγγελική Φράγκου ήρθε να κατακτήσει και μία κορυφή.

Είναι πλέον η επικεφαλής της μεγαλύτερης – βάσει στόλου- εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας στη Wall Street. Με τη συγχώνευση των Navios Maritime Parthners και Navios Maritime Acquisition δημιουργήθηκε ένας γίγαντας με στόλο 143 πλοίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt και αθροιστικής αξίας 4,2 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της δεύτερης μάλιστα εκτινάχθηκε 38% στον απόηχο της είδησης.

Το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία του ναυτιλιακού γίγαντα η κ. Φράγκου το είχε κάνει από τνο περασμένο Ιανουάριο. Τότε ανακοίνωσε τη συγχώνευση της Navios Maritime Partners με τη Navios Maritime Containers, δημιουργώντας μία εταιρεία με στόλο 84 πλοίων, εκ των οποίων τα 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα 45 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η Αγγελική Φράγκου έχει αποδείξει ότι ξέρει να ξέρει να ξεπερνάει φουρτούνες και να ταράζει η ίδια τα νερά. Είναι άλλωστε μαζί με τον αδελφό της η τέταρτη γενιά εφοπλιστών στην οικογένειά τους. Γεννήθηκε στη Χίο και ο πατέρας της είναι ο εφοπλιστή Νικόλας Φράγκος.
Η ίδια σπούδασε μηχανολογία στην Αμερική και ργάστηκε για κάποια χρόνια ως αναλύτρια στη Wall Street, στον εμπορικό όροφο της "Republic National Bank". Τα ηνία της Navios τα ανέλαβε το 2004. Επτά χρόνια αργότερα, το 2011 το Fortune θα την κατέτασσε 50η στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του παγκόσμιου επιχειρείν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline