Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:36:05

Ο εγγονός του Ομάρ Σαρίφ αποκαλύπτει: Το Αλτσχάιμερ «τον εξόρισε»

Ο εγγονός του ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ, Ομάρ Σαρίφ ο νεότερος, μιλά για τον διάσημο παππού του που έφυγε σε ηλικία 83 ετών το 2015. Ο Ομάρ Σαρίφ, ο νεότερος αποκαλύπτει πως ο αγαπημένος ηθοποιός είχε γίνει σκιά του εαυτού του εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάϊμερ.

Ο εγγονός του, 38 ετών, εξιστορεί την περίπλοκη και γενναία εικονοκλαστική ζωή του στην αυτοβιογραφία του A Tale of Two Omars που θα κυκλοφορήσει σύντομα, όπου μεταξύ άλλων περιγράφει τη μάχη του ηθοποιού με το Αλτσχάϊμερ.
Τα απομνημονεύματά του αποκαλύπτουν τον εκφοβισμό που υπέστη ως παιδί και έφηβος, την απόπειρα αυτοκτονίας, τη φρίκη της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και τις δεκάδες χιλιάδες απειλές κατά της ζωής του, όταν στον αραβικό κόσμο, όπου ζει αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Είναι επίσης μια ιστορία επιβίωσης – όπως της οικογένειας της μητέρας του, η οποία επέζησε από τα στρατόπεδα θανάτου του Ολοκαυτώματος με λεπτομέρειες για τις περιπέτειες που έχει ζήσει ως μοναδικός εγγονός του λαμπερού, κοσμογυρισμένου παππού του, θρυλικού πρωταγωνιστή των ταινιών «Lawrence of Arabia», «Dr. Zhivago» και «Funny Girl» και πολλών άλλων.
powered by Rubicon Project

Στα απομνημονεύματά του «A Tale of Two Omars» ο Ομάρ Σαρίφ ο νεότερος μοιράζεται αναμνήσεις από τη ζωή με τον παππού του σταρ του κινηματογράφου. Ο συγγραφέας ήταν ο καλύτερος φίλος, ο προστάτης και ο μόνιμος σύντροφος στις αποδράσεις του ηθοποιού.
«Μεγάλωσα σε διαφορετικούς κόσμους» εξηγεί στο βιβλίο ο Ομάρ Σαρίφ. «Ο πατέρας μου ήταν Αιγύπτιος, η μητέρα μου, Εβραία, και από νωρίς ήξερα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος. Έτσι, έγινα χαμαιλέοντας» αναφέρει.

Μετά το διαζύγιο των γονιών του, έζησε κυρίως με τη μητέρα του στο Μόντρεαλ, περνώντας υπέροχες διακοπές και καλοκαίρια με τον πατέρα του και τον παππού του Ομάρ, όπως αναφέρει στο βιβλίο. Η γιαγιά του πατέρα του, Φατέμ Χαμάμα, ήταν Αιγύπτια ηθοποιός με τεράστια φήμη που σπάνια μπορούσε να φύγει από το σπίτι της χωρίς να την περικυκλώνει κόσμος. Είχε «εξαιρετική γούστο» όπως θυμάται ο Σαρίφ, σημειώνοντας ότι είχε βίλες στην Ελ Γκούνα στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Σαχέλ στη Μεσόγειο.

Ο Σαρίφ γράφει ότι ο παππούς του διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ και είχε ανεξήγητα ξεσπάσματα: «Τελικά, το Αλτσχάιμερ εξόρισε έναν από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον κόσμο σε ένα άγνωστο τοπίο, χαμένο στο χρόνο και στο χώρο, απομονωμένο σε κομμάτια αναμνήσεων και λίγους φίλους».
Αναφέρει επίσης την καταιγίδα μίσους στην Αίγυπτο, μαζί με το κίνημα για την ανάκληση της αιγυπτιακής του υπηκοότητας και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα, όταν αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος και εξηγεί ότι μέχρι σήμερα δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline